Type Here to Get Search Results !

Εκστρατεία για στροφή στα ελληνικά προϊόντα

Την αναγκαιότητα να στηριχτεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο στην ελληνική παραγωγική βάση επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία καλεί τους καταναλωτές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της δράσης «Καταναλώνω όσα και όσο παράγω», επιλέγοντας στις αγορές τους εγχώρια προϊόντα.
Με αφορμή τη σύσταση του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», που παρουσιάστηκε χτες επίσημα στην Αθήνα, στο οποίο συμμετέχουν η υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΓΣΕΕ και δεκάδες ακόμη φορείς, η Συνομοσπονδία των εμπόρων ζητά από τους καταναλωτές να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να προτιμούν εγχώρια προϊόντα με κωδικό (barcode) που να ξεκινάει με τον αριθμό 520, τα οποία, εκτός από τη σταθερά υψηλή ποιότητα που διαθέτουν, θα αποκτήσουν, όπως υπογραμμίζει, περισσότερο ελκυστικές τιμές.
«Πρέπει να κοιτάξουμε τις αδυναμίες της ελληνικής αγοράς και να δούμε με ποιους τρόπους θα τροφοδοτήσουμε ο ένας κλάδος την ανάπτυξη του άλλου. Η εποχή της καταναλωτικής έξαρσης παρήλθε. Πρέπει να εμποτίσουμε τη δράση μας με ένα σύνθημα: Καταναλώνω, όσα και όσο παράγω», επισήμανε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Οι εκπρόσωποι των εμπόρων τονίζουν ότι σε δύο παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής ελαφριάς βιομηχανίας, την υπόδηση και τα τρόφιμα, το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών ολοένα και μεγαλώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κλάδο της υπόδησης το 70% των προϊόντων είναι εισαγόμενο και μόλις το 30% παράγεται στην Ελλάδα, ενώ στα τρόφιμα 2.000 κωδικοί αντιστοιχούν σε προϊόντα ασιατικής προέλευσης, ένας αριθμός που βρίσκεται σε μία διαρκώς αύξουσα τάση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ