Type Here to Get Search Results !

Πέφτουν τα ενοίκια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Οι ενοικιαστές γραφείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αναζητούν φθηνότερες επιλογές, ενώ προχωρούν σε επαναδιαπραγμάτευση των υφισταμένων μισθώσεων, με αποτέλεσμα τα ενοίκια να υποχωρούν. Αυτό προκύπτει από στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η Εurobank Ρroperty Services.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το υποτονικό κλίμα της κτηματαγοράς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία νέων αναπτύξεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είτε ματαιώνονται είτε αναβάλλονται ως την εμφάνιση σημείων ανάπτυξης της οικονομίας.
Στην Αθήνα τα μισθώματα για τις κύριες αγορές του κέντρου κυμαίνονται από 19 ευρώ ως 23 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Κατά μήκος της Λ. Κηφισιάς διαμορφώνονται σε 17-19 ευρώ ανά τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και σε 14-18 ευρω ανά τ.μ. για παλαιότερα ακίνητα και στη Λ. Συγγρού οι τιμές κυμαίνονται από 14 ευρώ ως 17 ευρώ ανά τ.μ.
Στη Θεσσαλονίκη τα μισθώματα για την περιοχή του κέντρου και της Καλαμαριάς διαμορφώνονται από 8 ευρώ ως 10 ευρώ ανά τ.μ. κατά περίπτωση, ενώ τα ίδια επίπεδα μισθωμάτων για ακίνητα σύγχρονων προδιαγραφών παρουσιάζονται και στις λοιπές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στα ίδια επίπεδα κινείται και η οδός 26ης Οκτωβρίου στη δυτική πλευρά της πόλης.
Σύμφωνα με τη Εurobank, «βραχυπρόθεσμα θα συνεχιστεί η τήρηση στάσης αναμονής από επενδυτές και χρήστες λόγω των αβέβαιων οικονομικών συνθηκών και θα ασκηθούν πτωτικές πιέσεις στα επίπεδα των μισθωμάτων και μικρή αύξηση των αποδόσεων. Στο γεγονός αυτό συμβάλλουν η γενικότερη τάση επαναδιαπραγμάτευσης των μισθωμάτων από τους υφιστάμενους χρήστεςτην οποία ακολουθεί και η πολιτεία με την πρόθεσή της να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων των υφισταμένων μισθωτηρίων στο σύνολο των ακινήτων όπου στεγάζονται δημόσιοι οργανισμοί και να πετύχει μειώσεις ως και 20%».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ