Type Here to Get Search Results !

Η διαδραστική τέχνη... βρίσκει τοίχο

Με τα έργα του δεν έχετε προγραμματισμένο ραντεβού σε κάποια γκαλερί. Θα πέσετε αναπάντεχα πάνω τους περπατώντας σε κάποιον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, του Μάντσεστερ, του Παρισιού ή όπου αλλού ταξίδεψε και ταξιδεύει. Η υπογραφή του, μοναδική: theΒLΕΕΡS.gr. Δεν υπογράφει με το πραγματικό του όνομα, ούτε μας αφήνει να φωτογραφίσουμε το πρόσωπό του. Διότι η ζωγραφική με στένσιλ, όπως και κάθε απεικονιστική μέθοδος street art, είναι παράνομη καθώς θεωρείται ότι φθείρει ξένες περιουσίες.
Από τις χαρακτηριστικότερες δημιουργίες του με στένσιλ είναι ένα κορίτσι με τρομπέταθα το βρει κανείς να σαλπίζει σε διάφορα σημεία στην Αθήνα, στην περιφέρεια και στο εξωτερικό- ενώ εντύπωση προκαλεί το έργο του με τίτλο «Χέρι». Πρόκειται για ένα λευκό αντίγραφο χεριού το οποίο βρήκαμε στο site του δημιουργού να παίζει με τις εντυπώσεις ενός μικρού κοριτσιού, ενός γατιού που το περιεργάζεται, ενός παππού ή μιας κυρίας που, βυθισμένη στις σελίδες ενός βιβλίου, δεν του δίνει καμία σημασία, και άλλοτε κρατώντας ένα φύλλο ή ένα τριαντάφυλλο δημιουργεί την πάντα εύλογη απορία: τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης; «Εχει περισσότερο να κάνει με την έννοια του διαδραστικού. Ηθελα να δω πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στη θέα ενός άψυχου αντικειμένου. Το τοποθετούσα, κρυβόμουν και “αιχμαλώτιζα” με τον φακό τις αντιδράσεις» λέει ο ίδιος.
Γιατί «λερώνει» όμως τους τοίχους; Γιατί τους γεμίζει με την έμπνευσή του και δεν επιλέγει να την «αδειάσει» πάνω σε έναν καμβά; «Δεν δραστηριοποιούμαι μόνο στους ξένους τοίχους. Ζωγραφίζω και σε καμβά ή μουσαμά με λάδι, έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Αγγλία και τώρα προετοιμάζομαι για μια ατομική έκθεση στο τέλος του χρόνου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ