Type Here to Get Search Results !

Μείωση στον αριθμό συμβούλων στον Καλλικράτη..

Καθορίστηκε ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, με δύο αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αναλυτικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις, ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη διατήρηση των σημερινών δήμων και κοινοτήτων ως περιφέρεια για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων, για να υπάρχει ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών ενοτήτων, ανάλογα με τον πληθυσμό τους.
Σε ότι αφορά τις μεγάλες πόλεις, που διαιρούνται σε δημοτικά διαμερίσματα, ως εκλογική περιφέρεια ορίζονται τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία από την 1-1-2011 θα λέγονται δημοτικές κοινότητες και θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.
Για τους περιφερειακούς συμβούλους ως εκλογική περιφέρεια ορίζεται κατά κανόνα η γεωγραφική περιοχή των σημερινών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Εξαιρείται η Νομαρχία Αθηνών, η οποία οργανώνεται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες και οι Νομαρχίες Πειραιώς, Μαγνησίας, Κεφαλληνίας και Καβάλας, οι νησιωτικές περιοχές των οποίων οργανώνονται σε ξεχωριστή περιφερειακή ενότητα. Τέλος, στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τα όρια των εκλογικών περιφερειών ακολουθούν κατά βάση τα όρια των επαρχιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ