Type Here to Get Search Results !

«Απελευθέρωση ναι, ιδιωτικοποίηση όχι»

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αποφάσισε χθες η κυβέρνηση ενόψει του κινδύνου να παραπεμφθεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των λιγνιτικών μονάδων και τη μη αξιοποίησή τους και από ιδιώτες.
Το θέμα είναι γνωστό εδώ και καιρό και συζητήθηκε στη χθεσινή διυπουργική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή της Τίνας Μπιρμπίλη και των Χάρη Παμπούκη, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Νίκου Αθανασάκη. Ως εκ τούτου το πιο πιθανό σενάριο για τη διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση, η οποία επανέλαβε και χθες ότι «δεν πουλάμε την ΔΕΗ», είναι να επιλεγεί η μεικτή παραγωγή σε συνεργασία του Δημοσίου με ιδιώτες και συμπράξεις για χρήση δικτύων και διανομής με όρους που θα ισχύσουν για όλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πάγκαλος ζήτησε από την υπουργό Ενέργειας κ. Μπιρμπίλη να ετοιμάσει το συντομότερο δυνατόν τις προτάσεις της για την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς στη βάση τού να υπάρχει η επαρκής ανταγωνιστικότητα αλλά και η αναγκαία κοινωνική συνοχή. Η υπουργός φέρεται να είπε ότι υπάρχει σχέδιο και πως μεταξύ άλλων το κοινωνικό τιμολόγιο προβλέπει και την απελευθέρωση του φυσικού αερίου και επιφυλάχθηκε το επόμενο διάστημα να εξειδικεύσει τις προτάσεις της. Μιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους η κ. Τίνα Μπιρμπίλη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση ώς το τέλος του χρόνου για τη διαχείριση του θέματος.
Πάντως και χθες δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η τρόικα, με προεξάρχοντα τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, έριξε στο τραπέζι την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων θεωρώντας ότι λόγω της καθυστέρησης της χώρας μας να προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα πρέπει να πιεστεί ακόμη περισσότερο.
Θετική στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς εμφανίζεται η Ν.Δ., σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου του κόμματος Βασιλικής Τζότζολα, «αλλά με σχέδιο» όπως ανέφερε στη δεύτερη επίσημη εμφάνισή της από τη θέση αυτή. «Απελευθέρωση της αγοράς δεν σημαίνει εκποίηση της ΔΕΗ» επισήμανε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ