Type Here to Get Search Results !

Ευχολόγιο για τη νεολαία

Προτροπή στους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας, που δρομολογεί η κυβέρνηση, αλλά και έκκληση στα κόμματα να συμπεριλάβουν νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στους ΟΤΑ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τις "αλλαγές, που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων", η οποία διεξήχθη με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε το παλιό πελατειακό κράτος και επισήμανε για άλλη μία φορά την ανάγκη μιας "επανάστασης" για την αντικατάστασή του, στην οποία πρωτοπόροι θα πρέπει να είναι οι νέοι. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζονται αλλαγές, ώστε οι νέοι να είναι στην αιχμή της παγκόσμιας γνώσης. Είναι ώρα να συνδεθούν τα ΑΕΙ με την περιφερειακή ανάπτυξη. "Από τις προσλήψεις και προαγωγές στο Δημόσιο, μέχρι το πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα, το σπάσιμο γραφειοκρατικής δομής του κράτους μέχρι την πλήρη διαφάνεια για το πώς θα λειτουργούν τα υπουργεία, όλα αυτά απαιτούν μιαν επανάσταση και πρωτοπόρα θα πρέπει να είναι η νέα γενιά. Γι αυτό την καλώ: "Ελάτε να αλλάξουμε την Ελλάδα, πάρτε την τύχη στα χέρια σας".
Ρελάνς Σαμαρά για τα ρουσφέτια
"Πρότυπα, ιδανικά και προοπτική είναι η μόνη λύση για τα προβλήματα της νεολαίας, που δεν χρειάζεται καθοδηγητές και λαϊκιστές" ήταν η θέση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα ήταν εύκολο για τον ίδιο να παραπέμψει τα πάντα και να τα αποδώσει στο μνημόνιο, όμως ανεργία, πρόβλημα με τα ναρκωτικά, αύξηση των κρουσμάτων βίας, προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα, υπήρχαν και πριν την κρίση. Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρία είναι τα προβλήματα, ή τρεις οι αιτίες στις οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι των προβλημάτων που έχουν σήμερα οι νέοι: η έλλειψη προτύπων, η έλλειψη προοπτικής και η Παιδεία, που προσφέρεται.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά, αλλά και για τις αναφορές του στις ρουσφετολογικές προσλήψεις.
"Η μονιμοποίηση 35.000 συμβασιούχων, που παρανόμως είχε προσλάβει το ΠΑΣΟΚ και κρατούσε επί χρόνια σε ομηρία είναι το μεγαλύτερο ρουσφέτι της Νεας Δημοκρατίας" είπε χαρακτηριστικά.
Παπαρήγα: "Καλωσορίζω τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ"
Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων, άσκησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που είχε τη πρωτοβουλία της συζήτησης. Η κ Παπαρήγα έκανε λόγο για έγκλημα και για βαρύ πέλεκυ που πέφτει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών με το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο.
Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, η κ Παπαρήγα δήλωσε δεικτικά "να καλωσορίσω τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", κατηγορώντας στη συνέχεια τον πρωθυπουργό ότι έκανε μια επιλεκτική περιγραφή όλων των 'κακώς κειμένων', τα έθιξε, σαν να είναι καινούργια κυβέρνηση που μελέτησε τα προβλήματα ως τρόϊκα. "Περιγράφετε επιλεκτικά ό,τι δημιουργήσατε εσείς και η ΝΔ. Το θεωρώ προσβλητικό για το λαό και τη νεολαία να θίγει μια κυβέρνηση τα κακώς κείμενα για να μπορέσει να δημιουργήσει το κατάλληλο ιδεολογικό κλίμα και να περάσει τα χειρότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων", τόνισε η Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας μίλησε για φόβο και τρομοκρατία στον ιδιωτικό τομέα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται εν υπνώσει την ώρα που η εξάπλωση των ναρκωτικών παίρνει χαρακτήρα μάστιγας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ