Type Here to Get Search Results !

Αγριεύει η εφορία...

Με το κλείσιμο 10 νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, λόγω φοροδιαφυγής, τις απειλές για πλειστηριασμούς ακινήτων μεγαλοοφειλετών σε Μύκονο και Σαντορίνη και την αύξηση των φορολογικών ελέγχων από το ΣΔΟΕ κλιμακώνει την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικότερα, χτες ανακοινώθηκε η απόφαση για το κλείσιμο για επτά μέρες 10 κέντρων διασκέδασης, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν τα στοιχεία τους επισήμως, όπως είχε πράξει το υπουργείο Οικονομικών με την υπόθεση των γιατρών, δημοσιεύοντας αβίαστα τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.
Δεν έκοβαν αποδείξεις
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στα καταστήματα αυτά διαπιστώθηκε από ελέγχους του ΣΔΟΕ κατ' επανάληψη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ το υπουργείο απειλεί ότι μέσω των ελέγχων που διεξάγουν το ΣΔΟΕ και οι εφορίες θα συνεχίσει και θα διευρύνει την εφαρμογή της ποινής αναστολής λειτουργίας των παραβατικών επιχειρήσεων ως βασικό μέτρο συμμόρφωσης και φορολογικής δικαιοσύνης.
Οι κατηγορούμενοι έχουν προθεσμία τριών ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης να προσφύγουν στο υπουργείο Οικονομικών και να ζητήσουν αναστολή της ποινής και έτσι η οριστική απόφαση θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.
Πλειστηριασμοί
Τον εντοπισμό 990 ιδιοκτητών πανάκριβων ακινήτων σε Μύκονο και Σαντορίνη, που δεν πλήρωσαν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας, ύψους 6,75 εκατ. ευρώ, εντόπισαν οι διασταυρώσεις των στοιχείων του Περιουσιολογίου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν στην κατοχή τους 2.917 ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη, συνολικής αντικειμενικής αξίας 288,3 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των ακινήτων που κατέχουν (και σε άλλες περιοχές) φτάνει σε 6.121. Από τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Δημοσίου έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 592.688 ευρώ, κατέχοντας συνολικά επτά ακίνητα αντικειμενικής αξίας 621.596 ευρώ, ένα εκ των οποίων είναι στη Μύκονο με αντικειμενική αξία 55.046 ευρώ. Επίσης έτερος οφειλέτης χρωστάει 304.637 ευρώ, κατέχοντας δύο ακίνητα στη Σαντορίνη αξίας 1,2 εκατ. ευρώ. Προκειμένου να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς ή άλλες κυρώσεις, έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουλίου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ