Type Here to Get Search Results !

Εξεταστική μεταξύ... υπουργού και μαραγκού

«Χαμένη στη μετάφραση» αποδεικνύεται ότι είναι η Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens, καθώς μια λανθασμένη μετάφραση ενός mail που αποδόθηκε στον Μιχ. Χριστοφοράκο οδήγησαν σε μια καραμπόλα παρεξηγήσεων και ουσιαστικά αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της ίδιας της Επιτροπής.
Το λάθος εξηγείται και από την ανάγκη της πλειοψηφίας της Επιτροπής να εξισορροπήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη δημόσια παραδοχή του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη ότι «λαδώθηκε» από τη Siemens, Το mail ερμηνεύθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή ένδειξη ότι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Καραμανλή χρηματίστηκε το 2008 από τη Siemens (μάλιστα σε ένα δεύτερο επίπεδο αναφερόταν ότι η μίζα ήταν της τάξεως των 2 εκατομμυρίων- και η εντολή που περιελάμβανε, για καταβολή του 50% των συμφωνηθέντων, ήταν να δοθεί 1 εκατομμύριο στον υπουργό της Ν.Δ.). Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε, υποστηρίζοντας αρχικά ότι το έγγραφο είναι πλαστό και στη συνέχεια ότι η εντολή αφορούσε προκαταβολή για την επίπλωση διαμερίσματος του αναφερόμενου στο mail επιχειρηματία Μ. Κάτσικα (ιδιοκτήτη της φαρμακευτικής εταιρείας Faran) και χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ «άνθρακες».
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, βασιζόμενο κυρίως στο γεγονός ότι αναφέρονται λογαριασμοί οι οποίοι πρέπει να ερευνηθούν, και έχει ήδη σταλεί σήμα στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Και τονίζει ότι το έγγραφο αυτό ήρθε από τη Γερμανία, αποτελεί μέρος της δικογραφίας για τη Siemens και διαβιβάστηκε στην 5η ειδική ανακρίτρια κ. Νικολακέα, η οποία με τη σειρά της το απέστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή. Αφήνει δε να εννοηθεί ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όσο επιχειρεί να την παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία και ο αναφερόμενος στην υπόθεση επιχειρηματίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ