Type Here to Get Search Results !

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνη»

Σαν ισχυρή ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στην προσπάθεια της Ελλάδας να ορθοποδήσει, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Buzek, ενώ υπογράμμισε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού στοχεύουν να χαράξουν μια νέα πορεία.
«Η Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν είναι μόνη», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Jerzy Buzek, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του πρωθυπουργού μιλώντας για Ηράκλειο άθλο και προεξοφλώντας τη θετική έκβασή της. Αναγνώρισε ότι η «θεραπεία» είναι οδυνηρή και το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά προέτρεψε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να την ακολουθήσουν ως απολύτως αναγκαία.
Ανταγωνιστική
Στη συνάντηση οι δύο άνδρες συζήτησαν την οικονομική κρίση, στην ευρύτερη ευρωπαϊκή της διάσταση, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να επισημαίνει την ανάγκη η Ευρώπη να καταστεί περισσότερο αναπτυξιακή και ανταγωνιστική, που θα διασφαλίζει παράλληλα απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Εκτός αυτών, ο πρωθυπουργός έθεσε και την ατζέντα των εθνικών θεμάτων, Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά και Κυπριακό και αξιοποίησε την παρουσία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, για να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τόπος. Ανταποκρινόμενος άμεσα ο κ. Buzek παρατήρησε ότι σε περιόδους ριζικών αλλαγών είναι φυσικό να υπάρχουν εντάσεις, αλλά η Ελλάδα, όπως είπε, είναι μια ασφαλής χώρα. Και παρότρυνε τους Ευρωπαίους, και όχι μόνο, να επισκεφτούν την πανέμορφη, όπως είπε, Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ