Type Here to Get Search Results !

Γιατί η Αθήνα χανει το Χρηματιστήριο...

Το χρηματιστήριο της Αθήνας έφθασε πάλι στα επίπεδα (τιμές) του 2003. Η ελληνική αγορά η οποία έφθασε χθες- ενδοσυνεδριακά- στις 1430 μονάδες έχει συναντήσει άλλες τρεις φορές αυτά τα επίπεδα, πάντα στις 1450 μονάδες: το 2003, το 2009 και πρόσφατα το 2010. Αυτή λοιπόν η επιστροφή στα επίπεδα κοντά στις 1450 μονάδες για τους τεχνικούς αναλυτές ήταν ο αποκαλούμενος τριπλός πάτος, μετά τον οποίο ακολουθεί μια ανοδική πορεία.
Το αντίθετο πιστεύουν ξένοι διαχειριστές όπως η κα Nicole Elliott της Mizuho Bank στο Λονδίνο η οποία θεωρεί ότι, το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Αν έχει ξεκινήσει η διόρθωση στις ξένες αγορές ( Ευρώπη ) τότε αυτές θα οδηγηθούν στα επίπεδα του 2003. ( Λ. χ ο Γερμανικός Dax βρίσκεται στις 6000 και το 2003 ήταν κοντά στην περιοχή των 2300 μονάδες ) Έτσι, η Αθήνα που βρίσκεται ήδη στα επίπεδα του 2003, για την Elliott, θα ακολουθήσει μια πτωτική πορεία αλλά πιο σιγά σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές αγορές.
Και η πρόβλεψη για τις πτωτικές αγορές στην Ευρώπη εδράζεται στα περιοριστικά μέτρα λιτότητας που έχουν ανακοινωθεί σ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Όταν όλα τα προγράμματα οδηγούν σε ύφεση ή αντίθετα υπάρχει ισχνή ανάπτυξη, τότε οι χρηματιστηριακές αγορές αργά ή γρήγορα θα αποτυπώσουν αυτήν την προοπτική. Το ερώτημα, λοιπόν που πρέπει να απασχολεί τους χρηματιστηριακούς αναλυτές στην Αθήνα είναι αν έχει ξεκινήσει η μεγάλη διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η χθεσινή πτώση κατά 2% των τριών κύριων χρηματιστηρίων δείχνει ότι αγορές ανησυχούν ακόμη για τα κρατικά χρέη και ελλείμματα, παρά τις διαβεβαιώσεις των πλούσιων χωρών G20 που ανακοίνωσαν πως θα μειώσουν τα ελλείμματα κατά 50% μέχρι το 2014. Δεδομένων των παραπάνω, τις δυο τελευταίες εβδομάδες, η ελληνική αγορά εμφανίζει τα χαρακτηριστικά αυτής της σιγανής πτωτικής πορείας ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ