Type Here to Get Search Results !

Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που βρέθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και στις αλλαγές που θα επιβάλλει το μνημόνιο στον εργασιακό τομέα. Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σε ορισμένους κλάδους, όπως τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά, τα διυλιστήρια και τα πλοία, υπήρχε καθολική συμμετοχή στην απεργία.
Μετά το τέλος της πορείας, επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης στη Βουλή των Ελλήνων, όπου τονίζεται πως οι εργαζόμενοι ζητούν να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ και οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην επιχειρηθεί νομοθετική κυβερνητική παρέμβαση πάγωμα των αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Επεισόδια μπροστά από τη Βουλή
Ένταση επικράτησε την ώρα που η πορεία έφτασε μπροστά από το κοινοβούλιο. Ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθούν προς τη Βουλή αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Παράλληλα, σημειώθηκαν αρκετές ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με τον απολογισμό της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της πορείας συνελήφθησαν έξι άτομα.
Χωρίς προβλήματα οι πορείες στη Θεσσαλονίκη: Ομαλά πραγματοποιήθηκαν οι πορείες που διοργανώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, αλλά και την εξωκοινοβουλετική Αριστερά. Οι πορείες ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν στις 13:30, χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ