Type Here to Get Search Results !

Ηθελαν νεκρό τον Χρυσοχοΐδη

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση, με ένα μικρό δέμα που ήταν παγιδευμένο με ζελατοδυναμίτιδα, σημειώθηκε χθες στις 8: 10 το βράδυ στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη στον 7ο όροφο του υπουργείου. Το αποτέλεσμα ήταν να βρει τραγικό θάνατο ο 49χρονος υπασπιστής του υπουργού Γιώργος Βασιλάκης, ενώ προφανής στόχος ήταν ο ίδιος ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, το γραφείο του οποίου βρίσκεται μερικά μέτρα από το σημείο της έκρηξης.
Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση η βόμβα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που εξερράγη στις 28 Μαρτίου στα Πατήσια, προκαλώντας τον θάνατο ενός 15χρονου Αφγανού. Ανώτατα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούσαν για «χτύπημα στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ.» και εξέφραζαν φόβους για νέα χτυπήματα με επιστολές- βόμβες προς πολιτικούς και όχι μόνο στόχους.
Πρώτη ανάλογη επίθεση
Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται στην Ελλάδα μια τέτοιου τύπου βομβιστική επίθεση από ένοπλη οργάνωση, και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τη συνδέουν άμεσα με την προσπάθεια εξάρθρωσης του «Επαναστατικού Αγώνα», με τον σοβαρό τραυματισμό του αντιεξουσιαστή Σίμου Σεϊσίδη αλλά και με τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, στις 29 Ιουνίου 2002 στον Πειραιά, που σήμανε την αρχή του τέλους της 17Ν. Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι προ μηνών είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη στο Περιστέρι- την ευθύνη ανέλαβε τότε η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση».
Η βόμβα-δέμα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τοποθετημένη μέσα σε κουτί παπουτσιών, δεν ελέγχθηκε από τον ειδικό σαρωτή δεμάτων που έχει εγκατασταθεί την τελευταία διετία στην είσοδο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη. Και αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων για την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας στο (υποτίθεται) καλύτερα φρουρούμενο κτίριο της Αθήνας, αλλά και για την πληροφόρηση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των μελών των ένοπλων οργανώσεων. Αργά χθες το βράδυ, πηγές του υπουργείου άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την προέλευση της επίθεσης, μιλώντας για «ιδιαίτερα ύποπτη ενέργεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ