Type Here to Get Search Results !

Ασύμφορη η αγορά ακινήτων για επένδυση στην Αθήνα

Η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα δεν είναι το μέρος όπου θα ήθελε να αγοράσει κάποιος διαμέρισμα για επένδυση, σύμφωνα με τα στοιχεία ξένης εταιρείας που ειδικεύεται στις αναλύσεις στον κλάδο των ακινήτων διεθνώς.
Η Ελλάδα κατατάσσεται πολύ χαμηλά στη διεθνή κλίμακα της Global Property, αφού η απόδοση μιας επένδυσης σε διαμέρισμα 120 τ.μ. υπολείπεται του 3%, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται «πολύ φτωχή». Σημειώνεται ότι η επενδυτική σύσταση βασίζεται επίσης σε άλλους παράγοντες, όπως η φορολογία, το συναλλακτικό κόστος κ.τ.λ. Στην ίδια κατηγορία με την Αθήνα βρίσκονται κι άλλες μεγαλουπόλεις. Η απόδοση ενός παρόμοιου διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης του Παρισιού ανέρχεται σε 3,85%, ενώ ακόμη χαμηλότερη είναι στη Λεμεσό της Κύπρου αφού φθάνει το 3,21%.
Μέτρια χαρακτηρίζεται η απόδοση σε διαμέρισμα στο Βερολίνο, που έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών Ελλήνων τους τελευταίους μήνες, αφού φθάνει στο 5,12%. Στην ίδια κατηγορία συναντά κανείς τη Ρώμη όπου η απόδοση της αγοράς και εν συνεχεία ενοικίασης ενός διαμερίσματος ανέρχεται σε 5,04%. Μέτρια ώς καλή θεωρείται μια επένδυση σε ακίνητο στο Αμστερνταμ, αφού αποφέρει απόδοση 6,63%. Στις πόλεις που ξεχωρίζουν και γι' αυτό χαρακτηρίζονται εξαιρετικές περιπτώσεις για επένδυση περιλαμβάνονται η Βουδαπέστη με απόδοση 8,11% και τα Σκόπια με 9,91%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ