Type Here to Get Search Results !

«Βαρομετρικό χαμηλό» στις αγορές

Προς τις 1.400 μονάδες, λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης και το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα που να μπορεί να αλλάξει το κλίμα αυτό, αφού η εικόνα και στις ξένες αγορές είναι πλέον αρνητική. Το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε πολλά χρόνια πίσω γράφοντας χθες χαμηλά δωδεκαετίας και οι επόμενες στηρίξεις είναι στις 1.350 μονάδες και στις 1.250 μονάδες. Βέβαια, στηρίξεις και τεχνικές αναλύσεις δεν αντέχουν πλέον και οι κεφαλαιοποιήσεις έχουν «εξαϋλωθεί». Είναι ενδεικτικό ότι τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο ΧΑ έχει η Coca Cola 3E, 6,14 δισ., ακολουθεί η Εθνική με 5,61 δισ. ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 3,41 δισ. και πάνω από τα 2 δισ. μόλις 3 ακόμα επιχειρήσεις εκ των οποίων μόνο μία τράπεζα. Ο ΟΤΕ με κεφαλαιοποίηση 2,81 δισ. η ΔΕΗ στα 2,65 και η Alpha στα 2,3 δισ.
Η φυγή των επενδυτών από τις ελληνικές μετοχές συνεχίζεται και δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, κάτι που μπορεί να αναστρέψει την πορεία αυτή. Προεξοφλούνται και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια και επανέρχονται συνεχώς στο προσκήνιο τα σενάρια περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους και πολλά άλλα.
Τα σενάρια ενισχύονται όσο οι ειδήσεις για την ελληνική οικονομία είναι κακές. Στο πεντάμηνο τα έσοδα παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση θέτοντας σε κίνδυνο τους στόχους που έχουν τεθεί. Αν συνεχιστούν οι αποκλίσεις, είναι βέβαιο ότι θα έρθουν και άλλα μέτρα ακόμη πιο σκληρά και ίσως αμφιβόλου αποτελέσματος και ο χρόνος πιέζει περισσότερο από ασφυκτικά, ενώ ένας παράγοντας που θα πρέπει να προσμετρηθεί είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις. Στην καταιγίδα στο Χ.Α. βοηθάει και το «βαρομετρικό χαμηλό» στις μεγάλες αγορές εξαιτίας των φόβων ότι η κρίση στις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ