Type Here to Get Search Results !

Αθήνα καλεί Βερολίνο για Siemens

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία θα του ζητά να προβεί σε διάβημα - παρέμβαση στη γερμανική κυβέρνηση, αναμένεται να αποστείλει η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, σύμφωνα με ομόφωνη απόφασή της και ύστερα από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Εν τω μεταξύ ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν οι συχνότεροι «πελάτες» της Siemens και των θυγατρικών της για συσκευές, το κόστος των οποίων φέρεται να καλύπτεται από τον ειδικό κωδικό «101000» της εταιρείας.
Το αίτημα της εξεταστικής προς τον Γ. Παπανδρέου έγκειται στο να υποχρεωθεί η μητρική γερμανική Siemens να διαβιβάσει στην ελληνική κυβέρνηση όλα τα στοιχεία που έχει για Έλληνες πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Προτείνεται, επίσης να οδηγηθεί το θέμα και ενώπιον των οργάνων της Ε.Ε. H Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή για κατάθεση στην Ελλάδα του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Την ίδια ώρα στα χέρια της επιτροπής βρίσκεται, ο φάκελλος "Τσακάλου Πρότζεκτ", με τα τιμολόγια για τα δώρα που έστελνε η Siemens σε πολιτικά και άλλα δημόσια πρόσωπα, που διαβιβάστηκε από την εφέτη ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα. Περισσότερα στοιχεία για το επίμαχο ειδικό λογαριασμό 101000 της Siemens, από τον οποίο γίνονταν οι πληρωμές των πάσης φύσεως δώρων και δωρεών αναμένεται να προκύψουν από την κατάθεση του Γ.Γ του πρωην ΣΔΟΕ Ιωαάννη Καπελέρη.
Οι "οικοσυσκευές" της Siemens
Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που έφθαναν αποσπασματικά στη Βουλή δεν διευκρινίζεται σε όλες τις περιπτώσεις, αν οι συσκευές πληρώθηκαν από τη Siemens, ήταν, δηλαδή, δώρα ή πληρώθηκαν από τους ίδιους τους αποδέκτες, όπως ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει δηλώσει ότι έχει εξοφλήσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό αξίας 160.000 ευρώ για τον εξοπλισμό δύο εκλογικών του κέντρων πριν τις εκλογές του 2007.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία προκύπτει πως είτε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η κόρη του Αρετή, αλλά και συνεργάτες του πρώην υπουργού (Δ. Πατσάκης, Απ.Κασιμάτης) έχουν λάβει συσκευές ή εξοπλισμό αξίας 1.340.000 δρχ. της περιόδου 1998-2001 και 13.993 ευρώ έως το 2004. Επίσης υπάρχει μία εγγραφή 498ευρώ στο όνομα Μαρέβα Μητσοτάκη, 3.722 ευρώ για τον καθηγητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου Ι. Κονιδάρη, τα οποία εξόφλησε με έμβασμα και 915 ευρώ στο όνομα Κ. Λάππας, Γοργιανάδες Ευρυτανίας.
Υπάρχει ακόμη ένα τιμολόγιο 283.000 δρχ. του 1997 στο όνομα της Τριανταφυλλιάς Δασκαλάκη, συγγενούς του τότε προέδρου της Γενικής Τράπεζας Γιώργου Δασκαλάκη, καθώς και η γνωστή χορηγία της Siemens προς τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ το 2003 ύψους 15.000 ευρώ.
"Είχα αντιρρήσεις για το C4I", υποστηρίζει ο Παναγιώτης Χηνοφώτης
Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή παρουσίασε δύο έγγραφα του 2008 από τα οποία προκύπτει ότι διατύπωνε αντιρρήσεις με τις εισηγήσεις της επιτροπής παραλαβής του συστήματος C4I.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ