Type Here to Get Search Results !

Ανεπίσημη επίσκεψη του Νίκολα Γκρούεφσκι

Στην Αθήνα αναμένεται στα τέλη Απριλίου ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Εconomist» με την ελληνική κυβέρνηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Βάσει μάλιστα του προγράμματος του συνεδρίου, ο κ. Γκρούεφσκι θα είναι και ένας εκ των ομιλητών στην πρώτη συνεδρία, την Πέμπτη 29 Απριλίου, με θέμα τις προκλήσεις για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στη συνεδρία θα δώσουν το «παρών» τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ. Ως και χθες το απόγευμα η σκοπιανή κυβέρνηση αλλά και το Γραφείο Συνδέσμου των Σκοπίων στην Αθήνα απέφευγαν να επιβεβαιώσουν την έλευση Γκρούεφσκι, παρά και σχετικό δημοσίευμα χθες της εφημερίδας «Ντνέβνικ». Ωστόσο, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, οι συζητήσεις για τον καθορισμό του προγράμματος του πρωθυπουργού των Σκοπίων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι ο κ. Γκρούεφσκι θα έχει συνάντηση και με τον κ. Παπανδρέου, κάτι που αποκτά σημασία δεδομένων και ορισμένων, προς το παρόν ανεπιβεβαίωτων, πληροφοριών ότι ο Μάθιου Νίμιτς προτίθεται να καταθέσει νέες ιδέες για το ζήτημα της ονομασίας ακόμη και ως τα τέλη του μηνός.
Αλλες πηγές θέτουν πάντως το ερώτημα με ποιο μέσο μεταφοράς θα έλθει στην Ελλάδα ο κ. Γκρούεφσκι. «Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να επαναληφθεί ο θόρυβος που προκλήθηκε κατά την έλευση του σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιούνιο για την άτυπη υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, όταν χρησιμοποιήθηκε το κρατικό αεροσκάφος με τα διακριτικά “Δημοκρατία της Μακεδονίας”» σημειώνουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ