Type Here to Get Search Results !

Στο τραπέζι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους Ε.Ε. και ΔΝΤ τέθηκε το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης η μείωση του κατώτατου μισθού και η αλλαγή του καθεστώτος των απολύσεων.
Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρινίζοντας πάντως, πως ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών θα ήταν μία απολύτως καταστροφική επιλογή για τους εργαζομένους, την αγορά και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
«Κάθε μισθός σημαίνει για τα ασφαλιστικά ταμεία 2 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας είναι αντίθετο σε τέτοιες επιλογές», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος. Σύμφωνα με τον υπουργό, κατά τις συνομιλίες με την αντιπροσωπεία Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ ρωτήθηκε αν υπάρχει σκέψη κατάργησης του 14ου μισθού, καθώς και «γιατί δεν πάμε σε 12 μόνο μισθούς στον ιδιωτικό τομέα».
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε τα ζητήματα του συστήματος διαιτησίας, του νομικού καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του καθεστώτος των απολύσεων και του ενδεχομένου να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. «Με άλλα λόγια», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος, «ετέθη στο τραπέζι όλο το μεταπολιτευτικό εργατικό δίκαιο». Αναφερόμενος εξάλλου στην απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, ο υπουργός Εργασίας κάνει λόγο για προσφυγή διάσωσης της πατρίδας, υπογραμμίζοντας πως η συνεπής εφαρμογή του μηχανισμού και του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων, είναι μονόδρομος για την επιβίωση της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ