Type Here to Get Search Results !

«Σκουπίδι» η Ελλάδα κατά τον οίκο αξιολόγησης

Ολοκληρώνεται το άθλιο παιχνίδι των κερδοσκόπων εις βάρος της Ελλάδος.
Σε ΒΒ+ από BBB+ υποβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's διατηρώντας αρνητικό «πρόσωπο εξέλιξης». Πρόκειται για τη χειρότερη κατηγορία, την επονομαζόμενη «junk», που σημαίνει «σκουπίδια».
Ο οίκος Standard and Poor's υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε επίπεδο junk (υψηλού ρίσκου/υψηλών αποδόσεων) επικαλούμενος αμφιβολίες για τη δυνατότητα της χώρας να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χρέους. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι προοπτικές είναι αρνητικές γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβαθμίσει το χρέος της χώρας ξανά.
Η εξέλιξη αυτή είναι «αποτέλεσμα της νέας εκτίμησης της S&P για τις πολιτικές, οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να θέσει το δημόσιο χρέος σε διατηρήσιμη πτωτική τροχιά", αναφέρει η S&P σε ανακοίνωσή της.
Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ο οίκος υποβάθμισε επίσης την αξιολόγηση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας σε ΒΒ+, της Alpha Bank [ACBr.AT] σε ΒΒ, της Eurobank [EFGr.AT] σε ΒΒ και της Πειραιώς σε ΒΒ.Σύμφωνα με την S&P, οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις των τεσσάρων τραπεζών είναι αρνητικές. Οι οίκοι αξιολόγησης είχαν προειδοποιήσει ότι το υψηλό κόστος δανεισμού μπορεί να οδηγήσει σε νέα υποβάθμιση. Ενδεικτικό είναι ότι χθες το spread των ελληνικών ομολόγων ξεπέρασε τις 700 μονάδες βάσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ