Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Γκρεμίστηκε το μοναδικό εν ενεργεία καμίνι στην οδό Ερμού

 



Ψηλά στην Ερμού, στην περιοχή του Μαρκάτου, βρίσκεται το μοναδικό εν ενεργεία καμίνι στην Πάτρα. Ο κ. Γραμματικόπουλος συνεχίζει την τέχνη του πατέρα του, Παύλου, με τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο. Συνεχίζει μία παράδοση ετών και αντιστέκεται σθεναρά στις μόδες των τελευταίων χρόνων. Με τη βοήθεια της θερμότητας σμιλεύει και διαμορφώνει το σίδερο δίνοντάς του όποια μορφή θέλει, με μία τέχνη και τεχνική που έχει αντέξει στους χρόνους.

Η παραπάνω παράγραφος έχει ένα λάθος, καθώς είναι γραμμένη σε ενεστώτα χρόνο. Και αυτό γιατί το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 22 Ιουνίου, η οροφή του κτιρίου όπου στεγάζεται το καμίνι του κ. Γραμματικόπουλου, υποχώρησε και γρεμίστηκε ολοσχερώς.

Πάτρα

Το κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή του Μαρκάτου, μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι εκεί ακόμα χτυπάει η καρδιά της παραδοσιακής Πάτρας,  της τοπικής αγοράς της πόλης, εκεί που αναπτύχθηκαν παραδοσιακά εργαστήρια και το χονδρεμπόριο της Πάτρας. Μια περιοχής που ακόμα και σήμερα με τις όποιες αλλαγές έχουν επέλθει, κρατάει τον χαρακτήρα της.

Ένα από αυτά τα μαγαζιά είναι και του κ. Γραμματικόπουλου, που το περασμένο Σάββατο 22 Ιουνίου, το μεσημέρι και ενώ δεν βρισκόταν κανείς μέσα στον χώρο, η οροφή γρεμίστηκε αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη του να βάλει έστω και προσωρινά λουκέτο στην επιχείρησή του.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κτίριο έχει κριθεί εδώ και χρόνια διατηρητέο, κάτι από το οποίο μπορεί κανείς να καταλάβει την σημασία και την αξία τόσο του κτιρίου όσο και του τι σημαίνει το να χαθεί αυτό το κομμάτι της ιστορίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ