Type Here to Get Search Results !

Δ. Πάτρας: Επανελέγχει εργασίες εργολάβου που ευθύνεται για κατάρρευση κατασκευής σε σχολείο


Σε επανελέγχους και δοκιμαστικές τομές σε όλα τα έργα συγκεκριμένου εργολάβου που πραγματοποίησε έργα θερμομόνωσης σε σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, σε ένα εκ των οποίων (1ο και 9ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι) σημειώθ
ηκε κατάρρευση θερμομόνωσης λόγω έλλειψης κατάλληλων στηρίξεων θερμοπρόσοψης, θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή. Τονίζει, ότι από κοινού με τις Τεχνικές Υπηρεσίες θα προχωρήσει σε ελέγχους στα σχολεία που πραγματοποιούνται ανάλογες εργασίες ώστε αυτές να γίνονται με βάση τους κανόνες που ορίζει η επιστήμη και η τεχνολογία, αναφέροντας αναλυτικά: «Μετά την κατάρρευση θερμομόνωσης υπόστεγου στο 1ο και 9ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι, με εντολή της Δημοτικής Αρχής οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε μακροσκοπικό έλεγχο και αποδείχθηκε πως η κατάρρευση οφείλεται σε έλλειψη τοποθέτησης των κατάλληλων στηρίξεων της θερμοπρόσοψης. 
Πραγματοποιήθηκε έλεγχος των υλικών που χρησιμοποιούνται και μακροσκοπικός έλεγχος στα τμήματα που έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη, ενώ ο χώρος εργασιών ήταν αποκλεισμένος και παραμένει αποκλεισμένος με μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην είναι προσβάσιμος από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει το λαό της Πάτρας ότι θα προχωρήσει σε επανελέγχους και δοκιμαστικές τομές σε όλα τα έργα του συγκεκριμένου εργολάβου, καθώς και άμεση ενίσχυση όλων των καλυμμένων με θερμοπρόσοψη τμημάτων.
 Το υπερσυμβατικό κόστος θα αναλάβει ο ανάδοχος του έργου, που έχει και την κύρια ευθύνη. Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα πραγματοποιήσουν ελέγχους, όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να εξασφαλιστεί πως όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια στα οποία εκτελούνται εργασίες ενεργειακών αναβαθμίσεων, γίνονται με βάση τους κανόνες που ορίζει η επιστήμη και η τεχνολογία, με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ