Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Δημιουργήθηκε θεματικό πάρκο για μαθητές Γυμνασίου: Χτίζουν κοινό τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων


 Πρόκειται για τη δημιουργία του Θεματικού Πάρκου «Χτίζουμε τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα», που απευθύνεται σε μαθητές και γυμνασίου και θα λειτουργήσει από τις 27 Μαρτίου έως και τις 18 Απριλίου, στην Πάτρα, τον Πύργο, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε δήλωσε: «Τα επεισόδια δεν περιορίζονται σε ορισμένες περιοχές ή σχολεία, ούτε σε παιδιά με συγκεκριμένη κοινωνικοοικονομική προέλευση, είναι φαινόμενο καθολικό. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να εστιάσουμε πολύ περισσότερο στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας απ΄ ό,τι στην καταστολή της».

Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία συνεργαζόμαστε με τους φορείς του τόπου μας, για να ορθώσουμε αναχώματα στο ανησυχητικό φαινόμενο της παραβατικότητας ανηλίκων και σε αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκε αυτή η ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, που εκτιμούμε ότι αποτελεί μία από τις πρώτες προσπάθειες σε πανελλαδικό επίπεδο για να επέμβουμε στην καρδιά του προβλήματος».

Η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα επεσήμανε: «Η ανοχή στη βία δεν είναι ένδειξη ανωτερότητας, απεναντίας τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο που δυσχεραίνει την καταστολή της. Για τους λόγους αυτούς η παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της κοινωνίας, αλλά και της Πολιτείας ανάγεται σε ζήτημα υψίστης σημασία και άμεσης προτεραιότητας».

Ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος τόνισε πως «το πρόβλημα της παραβατικότητας στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες είναι υπαρκτό και μας απασχολεί έντονα. Χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με δράσεις που να έχουν ουσιαστικό και στοχευμένο χαρακτήρα».

Ο κύκλος των δράσεων του θεματικού πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Πατρέων, Πύργου και Αγρινίου και της Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ