Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Παραμένει στο 83% η πρόοδος του ποδηλατοδρόμου

 


Δεν έχει ολοκληρωθεί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος της Πάτρας, αλλά στην ουσία έχει παραδοθεί από τον εργολάβο σε ποσοστό 83%.

Οπως έχει γράψει η «Π» από πέρυσι, απομένουν εργασίες μπροστά από τον επιβατικό σταθμό «Π. Κανελλόπουλος», αλλά ο χώρος ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο Δήμος είχε ζητήσει από τον ΟΛΠΑ να του παραχωρηθεί μια λωρίδα περίπου 70 μέτρων μπροστά από τον σταθμό για να προχωρήσει η κατασκευή. Ωστόσο, η έκταση δεν ανήκει στον ΟΛΠΑ, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Δήμος είχε επαναπροωθήσει το αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ ,αλλά για πολλούς μήνες παρέμενε αναπάντητο, παρά τις τακτικές δημοτικές οχλήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλου, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα του ποδηλατοδρόμου.

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασόπουλος θα βρεθεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για συνάντηση με τον CEO του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη, όπου θα συζητηθούν μια σειρά από θέματα που αφορούν την Πάτρα. Εντός της ατζέντας εντοπίζεται και το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση τμήματος μπροστά από τον επιβατικό σταθμό «Π. Κανελλόπουλος» για την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμου. Πάντως, η τελική απόφαση ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και όχι στον ΟΛΠΑ.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να προδικάσει ποια θα είναι αυτή η απόφαση. Το έργο κινδυνεύει, κατά τα φαινόμενα, να μείνει ημιτελές, ενώ έχουν εκφραστεί αμφιβολίες από μερίδα της τοπικής κοινωνίας για την ασφάλεια και τη χρηστικότητα των σημείων του ποδηλατοδρόμου που έχουν παραδοθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ