Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα rapid tests

 Η άριστη εικόνα της πρώτης μέρας του τυχαιοποιημένου ελέγχου για κορονοϊό μεταξύ των κατοίκων της Πάτρας καταγράφηκε και χθες. Συνολικά διενεργήθηκαν 495 τεστ εκ των οποίων μόνο ένα βγήκε θετικό. 

Ειδικότερα στην πλατεία Κύπρου προσήλθαν 150 πολίτες. Στην πλατεία Ελευθερίας διενεργήθηκαν 138 τεστ εκ των οποίων το ένα ήταν θετικό και στην πλατεία Γεωργίου ελέγχθηκαν 207 πολίτες. 

«Στα 1.100 τεστ που κάναμε συνολικά έχουμε μόνον τρία κρούσματα κι αυτό είναι άκρως αισιόδοξο. Μας γεμίζει με ελπίδα η ανταπόκριση του κόσμου καθώς δείχνει αυξημένο βαθμό ευαισθητοποίησης» μας δήλωσε ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου), Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

Η καλή εικόνα της Πάτρας και της Αχαΐας, σε σχέση με τη εξάπλωση της νόσου στην κοινότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα που λαμβάνει ο κάθε πολίτης αλλά και στα άμεσα αντανακλαστικά που διαθέτει ο υγειονομικός μηχανισμός της περιοχής μας.

«Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται κάποιοι άνθρωποι που φυλάνε Θερμοπύλες» ανέφερε με νόημα ο κ. Μπακόπουλος εννοώντας τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη του ελέγχου και της άμεσης παρέμβασης σε κάθε χώρο που καταγράφεται ένα κρούσμα. 

«Προ ημερών είχαμε ένα κρούσμα σε μέλος του προσωπικού του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης». Αμέσως ελέγξαμε όλο το προσωπικό και τους τροφίμους και προχωρήσαμε στα μέτρα απολύμανσης κ.λπ. Το ίδιο πράξαμε, σε συνεργασία πάντα με την Υγειονομική Περιφέρεια και με τη φοιτητική εστία στο Κουκούλι. Οι παρεμβάσεις μας είναι άμεσες και αποτελεσματικές γι' αυτό και έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Ακόμα και υποψία να υπάρχει για κάτι δεν το αφήνουμε στην τύχη του» προσθέτει ο κ. Μπακόπουλος μη παραλείποντας να προσθέσει ότι «η καλή εικόνα πρέπει να συντηρηθεί κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνον μέσω της απόλυτης πειθαρχίας μας στα μέτρα». 

22 ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 

Αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 15 περιστατικά και δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ κορονοϊού. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται τρεις στην κλινική και δύο στη ΜΕΘ κορονοϊού. 

«Με προβληματίζει ότι χθες μας ήρθαν δύο ηλικιωμένοι από χωριό της Ηλείας από το οποίο όμως νοσηλεύσαμε και άλλα περιστατικά. Εχουμε θέσει την περιοχή υπό επιτήρηση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα δράσουμε» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. 

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

Μέχρι σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχουν νοσήσει 24 άτομα εκ των οποίων 19 φοιτητές/τριες, 1 μέλος ΔΕΠ, 3 εργαζόμενοι και 1 εξωτερικός συνεργάτης (εργολάβος).

Επιπλέον έγινε ιχνηλάτηση σε όλες τις περιπτώσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος και δόθηκαν οδηγίες για καραντίνα ή τεστ όπου κρίθηκε απαραίτητο σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Εχει γίνει απολύμανση σε 12 περιπτώσεις σε χώρους του Πανεπιστημίου (περίπου 25 γραφεία, 5 αίθουσες/αμφιθέατρα διδασκαλίας και 12 εργαστήρια/εργαστηριακοί χώροι).

Με χρήματα από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών (ιδίους πόρους του Πανεπιστημίου) έχουν μοιρασθεί 25.522 μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες και 3.848 απολυμαντικά 0.5lt.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών κάνει γνωστό ότι, η φοιτητική εστία Κούκος στο Κουκούλι ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ολες οι ενέργειες που γίνονται εκεί σε συνέχεια των κρουσμάτων, γίνονται από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί Επιτροπή COVID19, η οποία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί υγειονομικό πρωτόκολλο.

Της 

Μαρίνας Ριζογιάννη 

απο το σημερινό φύλλο της "Π"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ