Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Σε αναζήτηση λύσης για διενέργεια γρήγορων τεστ κορονοϊού στο δρόμο

 Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη  Αχαΐα, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην διενέργεια test , γεγονός που γεννά αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι μιλάνε για «κρέμασμα» του συστήματος και άμεση ή έμμεση οδήγησή τους στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Να σημειωθεί ότι το κόστος για την πραγματοποίηση test σε ιδιωτικό κέντρο αγγίζει τα 100€. Σε περίπτωση δε που χρειαστεί κάποιος να


κάνει εκ νέου έλεγχο η δαπάνη διπλασιάζεται.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr έχει μετατραπεί σε πονοκέφαλο για τους υπεύθυνος των εμπλεκόμενων για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στην κατεύθυνση της διενέργειας δωρεάν για τους πολίτες rapid test ,σε κομβικά σημεία της Πάτρας, αλλά ενδεχομένως και σε άλλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό , με πρωτοβουλία της περιφέρειας έχει προγραμματιστεί συνάντηση – ενδεχομένως να γίνει ακόμα και σήμερα  – με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για να γίνονται γρήγορα test από κλιμάκια τα οποία θα βρίσκονται σε πλατείες ή σε άλλα κομβικά σημεία της Πάτρας.

Το κόστος σύμφωνα με πληροφορίες – εν μέρει ή στο σύνολό του –  ενδέχεται να το αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατά τα πρότυπα της Αττικής όπου η διενέργεια των γρήγορων test για  κορονοϊό σε πολλές περιοχές βαρύνει τον α’ και β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ