Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Φοβούνται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας στους μαθητές

 


Η συνέχιση των καταλήψεων στα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας, σε συνδυασμό με την καραντίνα που προηγήθηκε, ενδέχεται να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στη μαθησιακή εξέλιξη των παιδιών.

Η πιθανότητα αυτή συζητιέται ήδη ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και εκφράζεται ως η ανησυχία ενός αντικειμενικού παρατηρητή που αγωνιά για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τη δημόσια παιδεία, κάτω από τις ειδικές συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο κορωνοϊός.

Οι μαθητές ήταν επί της ουσίας εκτός μαθημάτων το διάστημα της καραντίνας για ένα μεγάλο διάστημα. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δεν κάλυψε την δια ζώσης εκπαίδευση, πόσο μάλλον από τη στιγμή που στηρίχτηκε κυρίως στις επαναλήψεις. Τα κενά που υπήρχαν για τους αδύναμους ή ακόμα και για τους δυνατούς μαθητές δεν καλύφτηκαν.

Αν φέτος δεν εξελιχθεί κανονικά η σχολική χρονιά και υπάρξουν εκ νέου διαστήματα που είτε λόγω καταλήψεων, είτε λόγω κρουσμάτων που δεν θα γίνονται μαθήματα, τότε για πολλά από τα παιδιά αυτά, τα κενά που θα προκύψουν θα είναι ακόμα περισσότερα και ενδέχεται να αποδειχθούν μόνιμα στην σχολική τους πορεία.

Για το ζήτημα αυτό ανησυχούν ήδη και αρκετοί γονείς που βλέπουν το ενδεχόμενο της διακοπής των μαθημάτων για τον έναν ή τον άλλον λόγο και τη μη ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς, ως ένα αρκετά πιθανό σενάριο, με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην δημόσια εκπαίδευση.

«Είναι συνέπειες αρνητικές που θα φανούν μακροπρόθεσμα στην εξελικτική πορεία των σύγχρονων μαθητών, καθώς θα τους αφήσουν πίσω, χωρίς να έχουν την ανάλογη βελτίωση και να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες στα σχολικά χρόνια που έχουν μπροστά τους» μας ανέφερε για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Πάτρας, Τίμος Πατρινός.

Τα κενά αυτά και οι συνέπειες θα είναι ακόμα πιο αρνητικές για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού που βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή και έχουν τις πρώτες τους επαφές με τα μαθήματα.

Κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει αρνητικά, σε ένα μακροπρόθεσμο επίπεδο, την ποιότητα των μαθητών που θα βγαίνουν τα επόμενα χρόνια από τα ελληνικά σχολεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ