Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Οι σκηνίτες ρομά έχουν μετατρέψει την πλατεία Ομονοίας σε στέκι τους

Πάτρα: Οι σκηνίτες ρομά έχουν μετατρέψει την πλατεία Ομονοίας σε στέκι τουςΣε καθεστώς έχει εξελιχθεί η υποβάθμιση στην πλατεία Ομονοίας, στην Πάτρα, σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών και των κατοίκων της περιοχής.
Όπως υποστηρίζουν, η πλατεία της περιοχής τους έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο στέκι ρομά που κάνουν κατάληψη στα παγκάκια και στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, σχεδόν όλο το 24ωρο.
Έτσι, μία από τις κεντρικές πλατείες της Πάτρας που ήταν δίπλα από τον άλλοτε πιο εμπορικό δρόμο της αχαϊκής πρωτεύουσας, τη λεωφόρο της Γούναρη, έχει υποβαθμιστεί πλήρως.
Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται αν περάσει κανείς μία βόλτα τις πρωινές ώρες από την πλατεία. Εκεί θα δει στρώματα, στρωσίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα ή και σκουπίδια που αφήνουν οι σκηνίτες ρομά που περνούν τη νύχτα τους εκεί.
Ωστόσο, η υποβάθμιση δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα ορισμένων ανθρώπων που κοιμούνται σε δημόσιους χώρους, μη έχοντας προφανώς βρει κάποιο άλλο κατάλυμα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους οι σκηνίτες ρομά, έχουν μετατρέψει τους χώρους εντός της πλατείας σε δημόσια ουρητήρια.
Κάνουν την… ανάγκη τους στους θάμνους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχει έντονη δυσοσμία, σε όσους περνούν από εκεί ή κάνουν το λάθος να ξαποστάσουν σε κάποια από τα παγκάκια της πλατείας.
Εξάλλου, τη βρύση που έχει βάλει εκεί ο δήμος την έχουν κάνει πλυσταριό, πλένοντας τα ρούχα τους και ό,τι άλλο μπορεί να έχουν.
Τις νύχτες δε, προκαλούν φασαρίες καθώς τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ ορισμένοι από αυτούς μεθούν συχνά, κάνοντας τα… δικά τους μη αφήνοντας τον κόσμο που διαμένει κοντά στην πλατεία να κοιμηθεί.
Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της πλατείας έχουν αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η πλατεία έχει εγκαταλειφθεί από τους αρμοδίους εδώ και καιρό, όμως, ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι το νερό έχει ξεχειλίσει από το ποτήρι.
Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες για να παύσει το καθεστώς της υποβάθμισης και να σταματήσουν οι ρομά να κάνουν κατάληψη στην πλατεία, έχοντας ήδη ενημερώσει τον δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του για το θέμα, ζητώντας άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ