Type Here to Get Search Results !

Πάτρα - Πελετίδης: Μας απειλεί ακόμα ο κορονοϊός - Εγιναν τα απαραίτητα στη ΔΕΥΑΠ

Πάτρα - Πελετίδης: Μας απειλεί ακόμα ο κορονοϊός - Εγιναν τα απαραίτητα στη ΔΕΥΑΠΣε εγρήγορση για μία ακόμα φορά έχουν μπει οι Αρχές στην περιοχή μας μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ενα από τα νέα κρούσματα είναι ένας άνδρας 50 ετών, ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος στην ΔΕΥΑΠ. Γι αυτό τον λόγω, ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ πως σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της γιατί θα πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης των χώρων. Η ΔΕΥΑΠ παρακαλεί τους δημότες να μην προσέλθουν αύριο και μεθαύριο στην Υπηρεσία.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως υπάρχουν φόβοι και για άλλο κρούσμα από το χώρο, ενώ σήμερα το πρώι έγινε το ειδικό τεστ σε τουλάχιστον 20 άτομα που εργάζονται στην υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε τα εξής, με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού στην ΔΕΥΑΠ:

«Η πανδημία με τον κορονοϊό, δυστυχώς μας απειλεί ακόμα. Γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε με τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται από τον ΕΟΔΥ.
Έχουμε όντως κρούσμα που παρουσιάστηκε στην ΔΕΥΑΠ. Από πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑΠ, σε άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους γιατρούς, πάρθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ό,τι έπρεπε να γίνει έγινε, όπως απολύμανση, ιχνηλάτιση κ.λπ.
Απ' ότι φαίνεται σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ' αυτό, παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, ο καθένας από μας ξεχωριστά, αλλά και συλλογικά, σε όλους τους χώρους που κινούμαστε. Είτε πρόκειται για την εργασία μας είτε στην διασκέδασή μας.
Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός και χαλάρωση και να μην ξεχνάμε, ότι αν παρουσιάσουμε συμπτώματα πρέπει να απευθυνθούμε χωρίς καθυστέρηση στο Νοσοκομείο.
Η κυβέρνηση και η Διοίκηση Υγείας στην περιοχή μας, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος. Συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις και υποστελέχωση, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν».



ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "Π" ΑΝΕΦΕΡΕ

>Οι δύο Πατρινοί επαγγελματίες, ένας 50χρονος που εισήχθη προχθές για νοσηλεία και ένας 70χρονος, που ήδη νοσηλεύεται, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι η πανδημία είναι εδώ και, πλέον, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όχι μόνο σε μέσα μεταφοράς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σούπερ-μάρκετ, αλλά παντού!
>Προστέθηκε επίσης ένας Γερμανός τουρίστας, 49 ετών. Μπήκε μέσω λιμένος με την οικογένειά του. Υποβλήθηκε σε τεστ. Βρέθηκε θετικός, ενώ ήδη είχε αναχωρήσει για τον προορισμό του. Είχε όμως δώσει στοιχεία επαφής και πλέον φιλοξενείται σε ξενοδοχείο καραντίνας.
>Αναστάτωση και στο πανεπιστήμιο. Διαγνώστηκε ιός σε ασυμπτωματική εκδοχή, σε φοιτήτρια, η οποία ενδιαμέσως είχε επαφές με ανεξακρίβωτο αριθμό προσώπων του κύκλου της, εν αγνοία της. Δόθηκαν οδηγίες για απολυμάνσεις, ενώ από σήμερα θα υπάρξει εμπεριστατωμένος έλεγχος στο περιβάλλον της.
>Εντοπίστηκε επίσης και άλλο ασυμπτωματικό κρούσμα, που τελεί υπό έλεγχο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.


ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΣΥΖΥΓΟΣ
Χθες διαπιστώθηκε θετική στον covid-19 και η 68χρονη, σύζυγος του 70χρονου που ήδη νοσηλεύεται.
Ο 50χρονος αλλά και ο 70χρονος, σύζυγος της 68χρονης, είναι από τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα καθώς εμφάνισαν τα συμπτώματα και μετέβησαν για εξετάσεις χωρίς να έχουν βρεθεί κοντά σε άλλο ασθενή ή να έχουν κάνει τελευταία κάποιο ταξίδι. Εκ μέρους του ΕΟΔΥ ιχνηλατούνται οι επαφές τους και μπαίνουν σε καραντίνα, κατ οίκον, άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ» είναι και οι δύο έμποροι, εργάζονται δηλαδή σε κλάδο όπου η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ενώ και σε επίπεδο μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπάρχει μια διαπιστωμένη χαλαρότητα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ
Το γεγονός της εμφάνισης κρουσμάτων στην αγορά της Πάτρας, είχε ως συνέπεια χθες, από πλευράς τόσο του ΕΟΔΥ, τοπικά με την 6η ΥΠε αλλά και εκ μέρους των λοιμωξιολόγων του ΠΓΝΠ, να κτυπήσει καμπανάκι σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ο καθηγητής κλινικής παθολογίας και λοιμωξιολόγος Μάρκος Μαραγκός ενημέρωσε χθες το πρωί τον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Μπονάνο και μετέφερε τον προβληματισμό του σε σχέση με την πιθανή διασπορά στην κοινότητα.
Ως αποτέλεσμα είναι, από σήμερα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής Υγιεινολόγους της Διεύθυνσης Υγείας - Πρόνοιας της ΠΕ Αχαΐας και στελέχη από τον ΣΕΠΕ και την Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΔΕ (πρώην διεύθυνση Εμπορίου Αχαΐας) αλλά και Αστυνομικοί της ΓεΠΑΔ Δυτικής Ελλάδας, να ξεκινήσουν μπαράζ ελέγχων στην αγορά της Πάτρας.
«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρέπει να τηρούνται αυστηρά διότι οι συνέπειες του εφησυχασμού μπορεί να είναι σημαντικές. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιστρέψουμε στο δίμηνο Μαρτίου Απριλίου και, για να γίνει αυτό, κανείς από εμάς, σε επίπεδο τοπικών και περιφερειακών αρχών αλλά και σε επίπεδο πατρινής κοινωνίας, δεν πρέπει να ξεχνά ότι εξακολουθούμε να ζούμε μέσα σ ένα εφιάλτη» δήλωσε χθες στην «ΠτΔ» ο αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Μπονάνος.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Με αφορμή την γενικότερη χαλάρωση, νέες συστάσεις εξέδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με την -καθολική- χρήση της μάσκας - σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η εγκύκλιος, αναφορικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, επισημαίνει ότι, όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά, οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων. «Κρίνεται δε αναγκαίο, το ευρύ κοινό να κατανοήσει την ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες χρήσης της» αναφέρεται στην εγκύκλιο που είναι σε γνώση των τοπικών αρχών από προχθές.
Επαγγελματίες που διατηρηθούν ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια και νυκτερινά μαγαζιά, θα ελεγχθούν εκ νέου για τα μέτρα και τη χρήση μάσκας από το προσωπικό. Δεν θα ενοχληθούν, εφόσον διαπιστωθεί ότι τηρούν τα μέτρα, μετά τις υποδείξεις και των ελεγκτών που έχουν κυρίως χαρακτήρα προληπτικό. Οσοι υποπίπτουν σε παραβάσεις, παρά τις υποδείξεις, θα αντιμετωπίζουν πάντως σοβαρές κυρώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ