Type Here to Get Search Results !

Τοπικά » Κοινωνία Πάτρα: "Νεκρές" οι καθημερινές για το 95% των καταστημάτων της εστίασης

Πάτρα: "Νεκρές" οι καθημερινές για το 95% των καταστημάτων της εστίασης Στα… κάτω της είναι η εστίαση και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ούτε για απεργίες και κλεισίματα μαγαζιών.
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς την στάση των συλλόγων εστίασης της χώρας που απάντησαν αρνητικά στην πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ για πανελλήνια απεργία του κλάδου στις 6 Ιουλίου;
Οι σύλλογοι εστίασης έδωσαν αρνητική απάντηση στην επιστολή του ΣΚΕΑΝΑ, θεωρώντας προφανώς ότι η απεργία δεν είναι η λύση και ότι το κλείσιμο των μαγαζιών, έστω και για μία μέρα, το μόνο που θα κάνει είναι να μειώσει ακόμα περισσότερο τους ήδη πεσμένους μηνιαίους τζίρους τους.
Οι Πατρινοί επαγγελματίες από την πλευρά τους δεν προτίθενται από μόνοι τους να προχωρήσουν σε απεργία, ενώ ορισμένοι τόνισαν ότι έχουν αλλάξει τελικά άποψη και ότι δεν πιστεύουν ότι το 24ωρο κλείσιμο θα αποφέρει τίποτα στον κλάδο.
Πάντως, τα προβλήματα για τα μαγαζιά εστίασης της Πάτρας παραμένουν και η μείωση πάει ολοένα και σε ένα χειρότερο επίπεδο, παρά ανακάμπτει. «Αυτή τη στιγμή τα μαγαζιά κινούνται μόνο το Σαββατοκύριακο» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.
«Τις καθημερινές δεν υπάρχει δουλειά. Το 95% των καταστημάτων της Πάτρας δεν έχουν κίνηση και τα μόνα που εργάζονται κάπως είναι κάποια μαγαζιά που βρίσκονται σε συγκεκριμένα στέκια του κέντρου της πόλης. Τα υπόλοιπα τζίφος».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Στεργίου η πτώση της κίνησης στα καταστήματα εστίασης κατά μέσο όρο είναι 40% με 50% κάτω, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την πανδημία. «Υπάρχει θέμα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».
Πάντως, ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να αντιδράσει μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τους υγειονομικούς κανόνες που του επιβάλει η πολιτεία. Μπορεί να μην έγινε η απεργία, όμως, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί.
Ωστόσο, το τι μορφή θα έχει αυτή η κινητοποίηση, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ