Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Βάζουν "μπλόκο" στις ξαπλώστρες και στις ομπρέλες στα παραλιακά μαγαζιά

Πάτρα: Βάζουν "μπλόκο" στις ξαπλώστρες και στις ομπρέλες στα παραλιακά μαγαζιά Θέμα έχει προκύψει και πάλι με τις άδειες των παραλιακών καταστημάτων εστίασης της περιοχής και την Κτηματική Υπηρεσία.
Θέμα που έχει να κάνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες, τυπικά ζητήματα, τα οποία όμως εξαιτίας ενός κράτους που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του, ίσως να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα σε τουλάχιστον 350 καταστήματα εστίασης του νομού που ύστερα από την άρση της καραντίνας αγωνιούν και ζητούν δικαίωμα στο να να δουλέψουν.
Τι έχει συμβεί; Ενώ η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι τα παραλιακά καταστήματα εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται κάθε χρόνο στην αδειοδότηση της χρήσης αιγιαλών, φέτος θα μπορούν να βγάλουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για να δουλέψουν προτού φτάσει η Κτηματική Υπηρεσία για ελέγχους, στην πράξη αυτά τα όσα έχει πει δεν εφαρμόζονται.
Για να μπρέσουν τα μαγαζιά να εργαστούν θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει η Κτηματική σε ελέγχους και ύστερα να τους βγάλει τις άδειες, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, χρόνος που για τα καταστήματα εστίασης είναι πολύτιμος.
Ειδικότερα φέτος, στην κατάσταση που βρίσκονται τα μαγαζιά εξαιτίας των όσων έχουν προηγηθεί, δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαθεί χρόνος από την καλοκαιρινή σεζόν.
Μιλάμε για τουλάχιστον 350 καταστήματα τα οποία για να δουλέψουν όπως πρέπει  και να έχουν τους εργαζόμενους που απασχολούν χρειάζεται να βγάλουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και τραπεζάκια, έστω και σε αποστάσεις ασφαλείας, ελπίζοντας ότι θα έχουν τον ανάλογο κόσμο.

Σύσκεψη στο γραφείο του Χαράλαμπου Μπονάνου

Για το ζήτημα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης συνάντηση των μελών του ΣΚΕΑΝΑ με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Χαράλαμπο Μπονάνο, παρουσία και του διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Κακούνη. 
Αποφασίστηκε από όλες τις πλευρές να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να βγουν οι άδειες στο σωστό timing και να μπορέσουν τα παραλιακά καταστήματα εστίασης να εργαστούν με ξαπλώστρες και ομπρέλες. 
Μένει να δούμε αν το κράτος ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του. «Είναι ένα θέμα για αυτά τα καταστήματα εστίασης το οποίο θα πρέπει να ξεπεραστεί. Σε αυτά τα μαγαζιά δουλεύουν τόσοι άνθρωποι…» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.
Ας αφήσει λοιπόν το κράτος και οι υπηρεσίες του τα μαγαζιά ενός κλάδου που έχει χτυπηθεί τόσο από την πανδημία να εργαστούν.
Δικαίωμα στην εργασία ζητούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι, σε εποχές που η ανεργία μοιάζει να μας κυκλώνει και πάλι εξαιτίας της κρίσης που φέρνει το "κραχ" του κορωνοϊού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ