Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Διαμαρτυρία μετά μουσικής στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Διαμαρτυρία μετά μουσικής στην πλατεία Γεωργίου Την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, επέλεξε το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, αλλά και πολλοί ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τραγουδιστές και χορευτές για να πραγματοποιήσουν μία ακόμα εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου και ο βροχερός καιρός αν και δεν τους άφησε να πραγματοποιήσουν όλα όσα είχαν σχεδιάσει, όπως τραγούδια και ένα μικρό δρώμενο, δεν τους εμπόδισε να δώσουν το παρών διεκδικώντας ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την βοήθεια της πολιτείας.

«Πλέον το θέμα είναι θέμα επιβίωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Επαγγελματικών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Πετρίτσης μιλώντας στην «Π» και εξηγώντας την κατάσταση. Οπως ανέφερε: «Είμαστε ήδη άνεργοι τρεις μήνες και με τα δεδομένα της κυβέρνησης δεν ξέρουμε αν θα δουλέψουμε και το 2021. Ζητάμε καθολική ενίσχυση ύψους 535 ευρώ τον μήνα μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζιά και να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Δυστυχώς ακόμα και 800 ευρώ που είχε δώσει η κυβέρνησης, από τους μουσικούς τα έχει πάρει μόνο το 1/4. Και αυτό γιατί το υπουργείο Πολιτισμού ζητάει να έχουμε 50 ένσημα, όταν τα μεροκάματά μας δεν φτάνουν όλη τη χρονιά ούτε τα 40. Δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε αυτό το ποσοστό. Φανταστείτε τώρα που δεν έχουμε καν δουλειά, πώς θα ζήσουμε».

Σημειώνεται πως στο Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Νοτιοδυτικής Ελλάδος είναι ενεργά 200 άτομα από τα οποία πήραν το επίδομα μόλις 45-50 από αυτά.

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσαν επίσης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας Ηρα Κουρή και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης. Εκεί ήταν και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. «Οφείλουμε να είμαστε εδώ, η θέση μας είναι εδώ, μαζί με τους ανθρώπους του πολιτισμού, είτε αυτοί είναι ηθοποιοί, είτε είναι σκηνοθέτες, είτε είναι μουσικοί, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που βγάζουν τα προς το ζην από αυτή τη δουλειά» τόνισε η κυρία Γεροπαναγιώτη, συμπληρώνοντας πως μαζί με τους καλλιτέχνες λένε πως φτάνει η κοροϊδία στον κλάδο.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Βάης τόνισε πως «πολιτισμός είναι η τέχνη, πολιτισμός είναι και η ζωή μας. Γι' αυτό συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη». Οπως ανέφερε, στην Πάτρα έχουμε εκατοντάδες καλλιτέχνες και συμπλήρωσε πως και στο ΔΗΠΕΘΕ γίνεται μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι καλλιτέχνες καθώς «βλέπουμε ότι έρχεται ένας χειμώνας δύσκολος γι' αυτά τα παιδιά».

Λόγω βροχής άλλαξε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Πετρίτσης αναφερόμενος στα αιτήματα του Συλλόγου, ενώ συμβολικά ερμηνεύτηκε το τραγούδι «Τίποτα δεν πάει χαμένο», ένα τραγούδι που «πρωταγωνίστησε» σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ