Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εγκαίνια με φόβο και μέτρα σήμερα για 4.000 καταστήματα εστίασης αναψυχής

Νέα αρχή σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου για 4.000 καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, σε μία προσπάθεια επιστροφής τους στην κανονικότητα στην εποχή του κορωνοϊού, με τη ζημιά στην λεγόμενη πραγματική οικονομία από το αναγκαστικό λουκέτο να είναι μέχρι στιγμής ανυπολόγιστη.
Μετά από δύο και πλέον μήνες  καραντίνα για τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αλλά και τους χιλιάδες πελάτες τους σε ημερήσια βάση , η σημερινή ημέρα τους φέρνει αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα καθώς τίποτα δεν είναι ίδιο ως προς τις συνήθειες τον τρόπο εξυπηρέτησης και γενικότερα παροχής υπηρεσιών αλλά και της παραμονής στο χώρο.
Η πράξη αλλά κυρίως οι αριθμοί στα νέα κρούσματα θα κρίνουν όλο το εγχείρημα στην εστίαση και στην Αχαία.
Σχετικά με τις εκτιμήσεις του για το πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να ανοίξουν σήμερα να σημειωθεί ότι περίπου το 30% από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής  στην Πάτρα δεν έχει καθόλου εξωτερικούς χώρους ενώ ένα μεγάλο ποσοστό σύμφωνα με τα ισχύοντα ως προς τους κανόνες ασφαλείας , αν λειτουργήσουν θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν με δύο ή τρία τραπέζια , γεγονός που καθιστά την επιχείρηση προβληματική.

Τονωτική ένεση αναμένεται να αποτελέσει η επέκταση της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και στους δρόμους, όπου αυτό είναι εφικτό, σύμφωνα και με τα όσα έχουν αποφασιστεί μετά τις συσκέψεις με τον Δήμο.
Οι σημαντικότεροι νέοι κανόνες λειτουργίας
Η απόσταση από το ένα τραπέζι στο άλλο (υπολογίζεται η ακμή του) χωρίς καρέκλες πρέπει να είναι 0,70 μέτρα. Εάν μετά των δύο τραπεζιών μεσολαβεί μία καρέκλα η απόσταση μεταξύ των δύο τραπεζιών είναι 1,10 μέτρα. Εάν μεταξύ των δύο τραπεζιών μεσολαβούν δύο καρέκλες η απόσταση από τραπέζι σε τραπέζι πρέπει να είναι 1,70 μέτρα.
  1. * Κάθε πελάτης πρέπει να έχει χώρο 2 τετραγωνικών μέτρων.
  2. * Ορίζονται τα έξι (6) άτομα ως ο μέγιστος αριθμός καθήμενων ατόμων σε ένα τραπέζι.
  3. * Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  4. * Καθιερώνονται αλατοπίπερα μίας χρήσης όπως και οι ατομικές μερίδες μίας χρήσης σε λάδι, ξύδι κλπ.
  5. * Οι εργαζόμενοι σερβιτόροι, μάγειρες και άλλες ειδικότητες πρέπει να φορούν αυστηρά γάντια και μάσκα ή προσωπίδες.
  6. * Οι κατάλογοι των καταστημάτων πρέπει να είναι μίας χρήσης ή πλαστικοποιημένοι που θα απολυμαίνονται ή ο τιμοκατάλογος θα κοινοποιείται στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη μέσω QR ψηφιοποίησης.
  7. * Να αποφεύγονται οι θήκες για χαρτοπετσέτες. Χρήση συσκευασμένων ατομικών χαρτοπετσετών.
  8. * Χρήση τραπεζομάντηλων μιας χρήσης ή πλαστικά τραπεζομάντηλα, τα οποία θα τοποθετούνται λίγο πριν καθίσουν οι πελάτες. Σε περίπτωση χρήσης υφασμάτινων τραπεζομάντηλων, αυτά να πλένονται στο πλυντήριο τουλάχιστον στους 60ο C και να αποθηκεύονται σε κλειστά ερμάρια. Στην περίπτωση των πλαστικών, άμεση απολύμανση μετά τη χρήση.
  9. * Αποφυγή χρήσης κλιματιστικών, σχολαστικός καθαρισμός φίλτρων και συντήρηση των συσκευών ανακύκλωσης / ψύξης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ