Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: 27 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε πάρκινγκ, γκαράζ και ισόγεια διαμερίσματα

Πάτρα: 27 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε πάρκινγκ, γκαράζ και ισόγεια διαμερίσματα Μπορεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή να ξεκίνησε να υλοποιείται από φέτος, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα με τις υποδομές που θα στηρίξουν αυτό το πρόγραμμα, ξεπεράστηκε, τουλάχιστον στην Πάτρα. 
Αντίθετα το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και το ζουν καθημερινά οι νηπιαγωγοί και οι γονείς των δεκάδων νηπίων που στέλνουν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία που είναι ακατάλληλα για τέτοιες προσχολικές δομές. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε επιστολή του ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού Αχαΐας από τα 95 νηπιαγωγεία που υπάρχουν συνολικά στην επικράτεια του δήμου της Πάτρας, τα 27 στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, σε κτίρια δηλαδή που βρίσκονται σε ισόγειους χώρους πολυκατοικιών, διαμερίσματα, γκαράζ ή ακόμα και σε καταστήματα που δεν ενδείκνυνται για χώρους εκπαίδευσης, ειδικότερα όταν μιλάμε για χώρους που προορίζονται για παιδιά στην νηπιακή ηλικία. 
Πρόκειται για χώρους που δεν έχουν καν προαύλια και τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν, ενώ ακόμα και οι αίθουσες τους δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένες, παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι νηπιαγωγοί και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στις προσχολικές αυτές δομές.
Τα 27 αυτά νηπιαγωγεία που δεν τηρούν τους σύγχρονους όρους προσχολικής αγωγής αντιστοιχούν σε πάνω από 1.000 νήπια που κάνουν μαθήματα σε τέτοια κτίρια που μπορεί να έχουν εγκριθεί κατάλληλα από την αρμόδια επιτροπή που υπουργείου, αλλά μόνο για λόγους ανάγκης, αφού δεν υπάρχουν άλλα για να στεγάσουν τις δομές αυτές. 

Αυξήθηκαν οι μαθητές, μεγάλωσαν οι ανάγκες

Το πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής ενέτεινε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αφού αύξησε τον αριθμό των νηπίων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην χωρούν στις υπάρχουσες δομές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 100 παιδιά βρήκαν θέσεις σε νηπιαγωγεία που βρίσκονται αρκετά μακριά από τις περιοχές που διαμένουν οι οικογένειες τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους γονείς τους που είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να τα πηγαίνουν και στη συνέχεια για να τα παίρνουν. 
Για τι θέμα αυτό απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, ζητώντας το κράτος να μεριμνήσει για την επίλυση και να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι που να στεγάσουν τα 27 αυτά νηπιαγωγεία της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ