Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Αύξηση μεταναστών στους χώρους μπροστά από το νέο λιμάνι

Πάτρα: Αύξηση μεταναστών στους χώρους μπροστά από το νέο λιμάνι Σημαντική αύξηση έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. την Παρασκευή στους χώρους του πρώην Λαδόπουλου που είχε μετατραπεί για μεγάλο διάστημα σε άτυπο καταυλισμό μεταναστών, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 28 ατόμων. Τα άτομα αυτά θα οδηγηθούν πίσω στην Αθήνα και από εκεί και πέρα σε κάποια από τα κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν για τους παράτυπους μετανάστες. 
Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, αλλά και της Αστυνομίας που περιφρουρούν καθημερινά τους χώρους αυτούς μπροστά από το νέο λιμάνι, είναι ότι η αύξηση των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών είναι σημαντική και ότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα. 
Το προσφυγικό κύμα στα νησιά συνεχίζεται, ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονται στην χώρα μας δεν έχει τα χαρτιά που χρειάζονται, ούτε πιθανότατα και τις δυνατότητες για να βγάλει άσυλο και είναι σίγουρο ότι τα κυκλώματα διακίνησης θα επιλέξουν και πάλι την Πάτρα για την πελατεία τους, ως μία από τις δύο βασικές εξόδους (μαζί με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας) για την Ιταλία και από εκεί στην Δυτική Ευρώπη. 
Μέχρι ώρας πάντως οι αρχές όχι μόνο ελέγχουν την κατάσταση, αλλά έχουν πετύχει και εντυπωσιακά αποτελέσματα τους περασμένους μήνες με την ενίσχυση της περίφραξης που ως έργο έχει ολοκληρωθεί μπροστά από το νέο λιμάνι.
Ωστόσο, η ροή ήταν όλο αυτό το διάστημα μεγάλη και το μόνο που βοήθησε στην μη δημιουργία νέων άτυπων καταυλισμών στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων, ήταν οι συνεχείς προσαγωγές και συλλήψεις, αλλά και οι αυξημένες περιπολίες. Μένει να δούμε την κατάσταση που θα προκύψει στο νέο λιμάνι της Πάτρας από τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο προσφυγικό ζήτημα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ