Type Here to Get Search Results !

Η βενζίνη τραβά την ανηφόρα στην Πάτρα - Εφθασε ακόμη και το 1,719 € / λίτρο

Το καλοκαίρι σχεδόν έφθασε και παραδοσιακά η τιμή της βενζίνης "τραβά την ανηφόρα". Οι υψηλότερες καταγραφές διαπιστώνονται στα νησιά, όπου η τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει επικίνδυνα ακόμη και τα 2 ευρώ ανά λίτρο -Μύκονος, Σαντορίνη - όπως επίσης και σε μεγάλες πόλεις όπως τα Χανιά, η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών η αμόλυβδη βενζίνη στις 23 Απριλίου βρισκόταν στα 1,640 ευρώ ανά λίτρο, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 η μέση τιμή της αμόλυβδης είχε πέσει σχεδόν στο 1,48 ευρώ ανά λίτρο. Οι τιμές της απλής αμόλυβδης και στην αχαϊκή πρωτεύουσα ανεβοκατεβαίνουν κατά περίπτωση και πρατήριο, παραμένοντας σχεδον στο σύνολο των πρατηρίων πάνω από 1,60 ευρώ το λίτρο. Σε πρατήρια της ΝΕΟ Πατρών Κορίνθου αλλά ακόμη και στο κέντρο της Πάτρας, έφθασε εως 1,719 ευρώ ανα λίτρο
Στις 26 Μαΐου - ημέρα των εκλογών - η φθηνότερη τιμή της απλής αμόλυβδης στην Πάτρας ήταν στα 1,608 € και η ακριβότερη 1,737 €.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας είναι η τρίτη υψηλότερη σε επίπεδο ΕΕ, μετά τη Δανία και την Ολλανδία. Στην αντίστοιχη σύγκριση των τιμών χωρίς φόρους η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχει τη 10η ακριβότερη τιμή της αμόλυβδης μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ε.Ε.
Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές ανα πρατήριο βενζίνης, έτσι όπως παρέχονται από το Παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ