Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κατέκλυσαν τις εκκλησίες οι πιστοί για την Περιφορά των Επιταφίων

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών στις ενορίες της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Επιταφίων.
Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της λιτάνευσης του Επιταφίου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
Επίσης πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα και συμμετείχε στην περιφορά του Επιταφίου.
Κατανυκτικό ήταν το κλίμα και στις περιφορές των Επιταφίων του Αγίου Νικολάου, της Παντάνασσας, του Αγίου Διονυσίου, της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Τριάδας Ζαρουχλείκων, της Αγίας Φωτεινής, του Αγίου Κωνσταντίνου και των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου και Παντοκράτορα στην άνω Πόλη.
screen-21.32.32[26.04.2019]
Αρχική Ενημέρωση 19.00
????????????????????????????????????Πένθιμα χτυπούν από το πρωί οι καμπάνες στους ιερούς ναούς και μεσίστιες είναι οι σημαίες, καθώς η Μεγάλη Παρασκευή είναι η ιερότερη και πιο μεγάλου συμβολισμού ημέρα για την Χριστιανοσύνη.
Ο κόσμος συρρέει με ευλάβεια και κατάνυξη στους ναούς και σιωπηλά περιμένει στη σειρά, για να ασπαστεί τον Επιτάφιο και τον Σταυρό του Ιησού Χριστού.
Στις 9 το βράδυ αναμένεται να εξέλθουν οι ιερείς, οι πιστοί, οι ιεροψάλτες, τα παιδιά με τα φαναράκια με τα αναμμένα κεριά στα χέρια, τα νεαρά κορίτσια ως άλλες μυροφόρες του Ιησού και θα ακολουθήσουν ψάλλοντας τα εγκώμια την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλη.
Στην περιφορά του Επιταφίου της Ευαγγελίστριας θα βρίσκεται ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στην περιφορά του Επιταφίου του ναού του Αγίου Ανδρέου θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ