Type Here to Get Search Results !

Το σχέδιο συγχώνευσης έφερε διαφωνίες στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου

Το θέμα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας φαίνεται ότι αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνίας ανάμεσα στα μέλη της Πρυτανικής Αρχής του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. 
Η διαφωνία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση από την θέση του αναπληρωτή Πρυτάνεως Οικονομικών Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων Χρήστου Μπούρα, παραίτηση που έκανε αίσθηση στους ακαδημαϊκούς κύκλους και τάραξε το κλίμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά το θέμα η παραίτηση του κ. Μπούρα ήταν αναμενόμενη καθώς οι ίδιος φέρεται να είχε εκφράσει από την αρχή την αντίθεση του στο σχέδιο Γαβρόγλου και τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ.
Από την άλλη η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου σε δηλώσεις για το ζήτημα της συγχώνευσης είχε μιλήσει για νέες ευκαιρίες και προοπτικές που μπορούν να ανοιχτούν για το Πανεπιστήμιο Πατρών, μέσα από την ίδρυση τριών νέων σχολών κάτι που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. 
Μάλιστα, η κ. Κυριαζοπούλου είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στην ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως έναν διακαή πόθο που επιζητούσε επί σειρά ετών η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών και ο οποίος με το νομοσχέδιο της συγχώνευσης γίνεται πραγματικότητα. 
Ωστόσο, ο κ. Μπούρας θεωρείται ως απόλυτα επιτυχημένος στο έργο του αφού επί των ημερών του κατάφερε να προχωρήσει σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τα καθήκοντα του.
Ορισμένα από αυτά ήταν η αναδιαμόρφωση του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, η Περίφραξη της Πανεπιστημιούπολης, η αξιοποίηση των περιβαλλόντων χώρων της, αλλά το κυριότερο η ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών, έργο που έχει προχωρήσει αρκετά, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο κ. Μπούρας δεν ήταν εκλεγμένος, αλλά αποτελούσε καθαρά επιλογή της πρυτανικής αρχής. Η παραίτηση του, σύμφωνα με κύκλους των ανθρώπων του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί πλήγμα για το Πανεπιστήμιο, αλλά και για την νυν πρυτανεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον καθαριστικό φάκελο που χειριζόταν ο κ. Μπούρας πλέον αναλαμβάνει η κ. Κυριαζοπούλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ