Type Here to Get Search Results !

Μαθητές έρχονται αντιμέτωποι στα σχολεία τους με σύριγγες και τοξικομανείς

Καθημερινό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή των Προσφυγικών, με την διακίνηση των ναρκωτικών και τους τοξικομανείς που κυκλοφορούν σε διάφορα σημεία της συνοικίας. 
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής τοξικομανείς κάνουν χρήση σε κοινόχρηστους χώρους της περιοχής των Προσφυγικών, αλλά και σε εγκαταλειμμένα σπίτια, βρίσκοντας εκεί καταφύγιο. 
Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα όμως για τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι ορισμένοι τοξικομανείς δεν διστάζουν να μπαίνουν και στα σχολεία που βρίσκονται κοντά στη συγκεκριμένη γειτονιά, η οποία πλέον έχει μετατραπεί σε γκέτο με την υποβάθμιση της να συνεχίζεται. 
Συγκεκριμένα γονείς και καθηγητές έχουν βρει κατά καιρούς σύριγγες, τόσο στο προαύλιο του Σχολικού Συγκροτήματος Μαρούδα (στεγάζει τρία ξεχωριστά σχολεία), όσο και σε αυτό του 25ου Δημοτικού Σχολείου. Όπως λένε τουλάχιστον τρεις τοξικομανείς συχνάζουν στα συγκεκριμένα σχολεία και μπαινοβγαίνουν στα προαύλια για να κάνουν την δουλειά τους και να φύγουν, τις ώρες που αυτά δεν λειτουργούν. 
Τα άτομα αυτά δεν δείχνουν να νοιάζονται για το αν τους βλέπουν ή όχι και δεν είναι πάντα σε θέση να έχουν αντίληψη των πράξεων τους. Τα παιδιά των σχολείων αυτών έρχονται έτσι αντιμέτωπα με σύριγγες, αίματα, λάστιχα και άλλα εργαλεία της όλης διαδικασίας. Πρόκειται για τοξικομανείς που φέρεται να έχουν συναλλαγές με ομάδες Ρομά που διαμένουν στη συνοικία των Προσφυγικών. 
Όπως υποστηρίζουν αρκετοί από την περιοχή που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα σπίτια στα οποία μένουν Ρομά που μεταξύ άλλων κάνουν διακίνηση ναρκωτικών, μοιράζοντας χάπια, χασίς και ηρωίνη στους ενδιαφερόμενους, πάντα με το αζημίωτο.
Όλα αυτά φυσικά τα γνωρίζει και η Αστυνομία, χωρίς όμως μέχρι ώρας να έχει προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση, κάνοντας μόνο περιπολίες στους γύρω δρόμους, κάτι που μάλλον δεν πτοεί τους εμπλεκόμενους που κάνουν διακίνηση στα στενά της γειτονιάς, ακόμα και σε δημόσια θέα. 
Σε ότι αφορά πάντως τα σχολικά συγκροτήματα στα οποία μπαίνουν μέσα οι τοξικομανείς, πηδώντας τα κάγκελα και τις περιφράξεις, το όλο ζήτημα αναδεικνύει την ανάγκη στελέχωσης των σχολείων της Πάτρας, με σχολικούς φύλακες που θα απέτρεπαν τα άτομα αυτά να συχνάζουν στα προαύλια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ