Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Αποτεφρωτήριο

Ξεκίνησε να «τρέχει» από χθες ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών για το Κέντρο Αποτρέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Αποτέφρωσης Οστών στην Πάτρα.
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η διατύπωση ιδεών για τη διαμόρφωση του κτηρίου το οποίο θα λειτουργεί ως Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών Νεκρών, καθώς και η ανάπλαση – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης η αναβάθμιση και η αξιοποίηση του ΚΦ Β32 της περιοχής ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Δήμου Πατρέων, από άποψη αρχιτεκτονική, πολεοδομική, αισθητική, λειτουργική, τεχνική και περιβαλλοντική, κατά τρόπο που να ικανοποιούνται οι ανωτέρω στόχοι.
Οι μελετητές θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη ότι οι προτάσεις τους θα πρέπει να είναι τεχνικά και οικονομικά ρεαλιστικές. Στους χώρους του κτιρίου είναι υποχρεωτική η τήρηση όλων των προδιαγραφών προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ατόμων με Αναπηρία ή Εμποδιζόμενων ατόμων.
Ο κοινωφελής χώρος θα στεγάσει τις λειτουργίες του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Αποτέφρωσης Οστών Νεκρών, τους χώρους συνάθροισης κοινού, την υπηρεσία αποτέφρωσης των νεκρών με τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.
Ο συγκεκριμένος χώρος παρέχει τη δυνατότητα υψηλής φύτευσης με δύο και τρεις σειρές δένδρων πλάτους 12 ή και 15 μέτρων. Είναι άμεσα προσβάσιμος από το Αστικό και Περιαστικό δίκτυο της πόλης και είναι διαμορφωμένος πλήρως με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και πεζοδρόμια και εγκαταστάσεις όλων των δικτύων (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμό, τηλεπικοινωνίες) και από την ίδρυσή του επιτρέπει μόνο την εγκατάσταση βιοτεχνιών και επιχειρήσεων γενικότερα χαμηλής όχλησης όπως είναι και το Κ.Α.Ν.
Λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων ορίζεται η Δευτέρα 25/2/2019 και ώρα 12:00.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Στο Διαγωνισμό θα απονεμηθούν συνολικά:
– Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ 6.000 Ε
– Β΄ΒΡΑΒΕΙΟ 4.000 Ε
– Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ 2.000 Ε
– Δυνατότητα για 3 ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 1.000 Ε εκάστη επιπλέον των βραβεύσεων
Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ