Type Here to Get Search Results !

Οι παρεμβάσεις του Δήμου για το ιστορικό κτίριο με αποκατάσταση

Σημαντικές παρεμβάσεις έχουν γίνει στα σχολεία της Πάτρας από τον Δήμο και τα συνεργεία του όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Μεταξύ των σχολείων που έχουν ανακαινιστεί υπάρχουν και αρκετά σχολικά συγκροτήματα τα οποία είχαν να συντηρηθούν εδώ και δεκαετίες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, στην Τριών Ναυάρχων. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά σχολικά κτίρια που έχει πίσω του μεγάλη ιστορία αφού στα θρανία του έχουν καθίσει γενιές και γενιές Πατρινών.
Το κτίριο αυτό λοιπόν ανακαινίζεται σε όλα τα επίπεδα, με τα συνεργεία του Δήμου να εργάζονται πυρετωδώς, έτσι ώστε την ερχόμενη εβδομάδα το σχολείο να υποδεχθεί τους μαθητές του με νέα φρέσκια όψη, σε ένα περιβάλλον που θα τους δίνει τα ανάλογα κίνητρα για μάθηση. 
Το σχολείο αυτό αναβαθμίζεται πλήρως αφού οι παρεμβάσεις που γίνονται στο κτίριο δεν είναι μόνο λειτουργικές και ουσιαστικές, αλλά αφορούν και την αισθητική του, κάνοντας το σύγχρονο και μοντέρνο, κεντρίζοντας ήδη την προσοχή των περαστικών.
Οι κάτοικοι της Τριών Ναυάρχων που παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται πλέον στην κορύφωση τους λένε ότι το σχολείο πραγματικά αναδιαμορφώνεται πλήρως. 

Πάτρα: Ένα ιστορικό σχολείο ανακαινίζεται πλήρως μετά από δεκαετίες (pics)
Οι πιο παλιοί μάλιστα από αυτούς που έχουν μεγαλώσει στη συγκεκριμένη συνοικία λένε ότι τέτοιου είδους εργασίες έχουν να γίνουν σε αυτό το σχολείο από την δεκαετία του '60. Και να ήταν το μόνο.
Πολλά είναι τα παλιά σχολικά κτίρια που ανακαινίζονται, ενώ στην πιο πάνω γειτονιά, στην πλατεία Βουδ, ο Δήμος θα προχωρούσε στην δημιουργία ενός νέου σχολικού κτιρίου, αν δεν τον σταματούσαν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ωστόσο το έργο θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες. 
Όπως και να έχει οι παρεμβάσεις στα σχολεία της Πάτρας από τον Δήμο, με πρωταγωνιστές σε αυτές τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, είναι ριζικές και ουσιαστικές. Το παράδειγμα του σχολικού κτιρίου της Τριών Ναυάρχων το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.
Πλέον είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών κοινοτήτων να διατηρήσουν τα σχολεία αυτά καθαρά και φροντισμένα. Όπως τα παίρνουν. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ