Type Here to Get Search Results !

Παροχές στήριξης στους "φτωχούς" μαθητές και φοιτητές

Σημαντικές πρωτοβουλίες παίρνει και την νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Πατρέων και η δημοτική αρχή για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των αδύναμων οικονομικά οικογενειών, αλλά και για τους φοιτητές που προέρχονται από φτωχά νοικοκυριά. 
Ο Δήμος Πατρέων πρόκειται να λειτουργήσει και φέτος μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού τα Κοινωνικά Φροντιστήρια που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, εκεί όπου οι μαθητές των αδύναμων οικονομικά οικογενειών θα μπορούν να κάνουν μαθήματα της θεωρητικής, αλλά και της θετικής κατεύθυνσης από εθελοντές καθηγητές. 
Πέρα όμως από τα Κοινωνικά Φροντιστήρια για τα μαθήματα του σχολείου, ο Δήμος, προχωράει για ακόμα μία χρονιά, στη δημιουργία φροντιστηριακών τμημάτων για ξένες γλώσσες, εκεί όπου τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών θα μπορούν να μαθαίνουν την γλώσσα ή τις γλώσσες που θέλουν.
Σκοπός των τμημάτων αυτών είναι οι μαθητές αυτοί να μην στερούνται σε τίποτα από την εκπαίδευση των συνομηλίκων τους που προέρχονται από εύπορες ή πιο άνετα οικονομικά οικογένειες. 
Εκτός όμως από τους μαθητές ο Δήμος είναι αποφασισμένος να τρέξει φέτος το θέμα της φοιτητικής εστίας για τους άπορους σπουδαστές. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Πατρέων προχώρησε πριν από μερικούς μήνες στην αγορά ενός νεοκλασικού κτιρίου στο κέντρο της Πάτρας για τον σκοπό αυτό. 
Πρόκειται για το νεοκλασικό ακίνητο Σώκαρη το οποίο είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αρκετούς σπουδαστές που έχουν οικονομικό πρόβλημα και αναγκάζονται πολλές φορές να διακόπτουν τις σπουδές τους. 

Πάτρα: Παροχές στήριξης (και φέτος) στους "φτωχούς" μαθητές και φοιτητές

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο νεοκλασικό κτίριο

Η δημοτική εστία των φοιτητών θα λειτουργήσει ενισχυτικά ως προς την φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΑΤΕΙ. Το κτίριο, ωστόσο, χρειάζεται συντήρηση και επισκευή, όμως η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί ήδη. 
Συγκεκριμένα, τα χρήματα που θα δαπανηθούν θα προέρχονται από το ποσό που είχε δεσμευτεί από τον δωρητή με στόχο τη στέγαση των φοιτητών, αλλά και από δάνειο του ΤΑΣ, αφού το κτίριο είχε κριθεί σεισμόπληκτο. 
Έτσι, σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του νεοκλασικού, με σκοπό την άμεση ολοκλήρωση του έργου και την φιλοξενία των φοιτητών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ