Type Here to Get Search Results !

Αυξητική η τάση στις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Πάτρα: Αυξητική η τάση στις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων Αυξήσεις προβλέπονται στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές του κέντρου της Πάτρας, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση που δόθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι αυξήσεις αυτές κυμαίνονται κατά μέσο όρο από τα 30 έως και τα 50 ευρώ και αφορούν ακόμα και τις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες του κέντρου της Πάτρας, εκεί όπου στην πλειοψηφία τους διαμένουν νοικοκυριά που προέρχονται από τα μεσαία και τα χαμηλά στρώματα.
Στη μοναδική περίπτωση που υπάρχει μείωση των αντικειμενικών αξιών είναι στην πιο ακριβή περιοχή της Πάτρας, σε αυτή της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, όπου η μείωση φτάνει τα 30 ευρώ κατά μέσο όρο.
Αντίθετα, σε μία ακόμα ακριβή περιοχή της Πάτρας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται κατά περίπου 40 ευρώ. Η γενικότερη, πάντως, τάση είναι ανοδική.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περιοχής της Αγίας Τριάδας, μιας συνοικίας που θεωρείται ως σεισμόπληκτη ζώνη και η οποία από τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που ήταν, πάει στα 650 ευρώ.
Ίδια περίπου θα είναι η αύξηση (κατά 50 ευρώ) για περιοχές, όπως η Γλαύκου, η Ευβοίας, η Πατρών – Πύργου και η Βορείου Ηπείρου, ενώ πιο μειωμένες θα είναι οι αυξήσεις για άλλες γειτονιές όπως η Τριών Ναυάρχων, η Δάμωνος κτλ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις περιοχές που βρίσκονται στη μεσαία κατηγορία αντικειμενικών αξιών (1.200 με 1.250 ευρώ), έχουν γίνει αρκετές ανακατατάξεις στις νέες τιμές, με άλλες περιοχές να κινούνται αυξητικά, άλλες να κυμαίνονται σταθερά και σε άλλες μικρές μειώσεις της τάξεως των 30 και 50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ