Type Here to Get Search Results !

Ευθύνη της κυβέρνησης η λύση του μεταναστευτικού

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Στην τοποθέτησή του ο κ. Τουλγαρίδης, ανέφερε τα εξής:
«Οι θέσεις του Δήμου είναι πάγιες και γνωστές. Ενδιαφερθήκαμε έγκαιρα για το ζήτημα ως Δήμος Πατρέων, για να βρεθεί λύση. Πραγματοποιήσαμε τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε πάρει αποφάσεις που τις έχουμε κοινοποιήσει και στους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, ενώ πρόσφατα ο Δήμαρχός μας, σας έστειλε Υπουργέ επιστολή με τις θέσεις μας. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που απασχολεί την Πάτρα για πάνω από 20 χρόνια, με υφέσεις και εξάρσεις και το οποίο δεν λύνεται, γιατί δεν αντιμετωπίζονται οι βασικές αιτίες του. Για να έχουμε μια λύση οριστική και όχι αποσπασματική ή πρόσκαιρη (γιατί με αυτά που έχουμε ακούσει σε συσκέψεις, πιστεύουμε ότι και πάλι δεν θα δοθεί λύση) πρέπει να αντιμετωπιστούν οι βασικές αιτίες. Δηλαδή, γιατί αναγκάζονται να ξεριζωθούν και να φύγουν από τις πατρίδες τους αυτοί οι άνθρωποι; Είναι οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις που γίνονται στις περιοχές τους.
Είναι οι επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών που ανταγωνίζονται για τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς τους. Και βέβαια χώρα μας έχει μερίδιο ευθύνης, γιατί διαχρονικά συμμετέχει ενεργά σε νατοϊκές αποστολές. Δεύτερο σημαντικό ζήτημα, είναι ο εγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων, εξαιτίας των γνωστών Συνθηκών (Δουβλίνο, Σέγκεν κ.λπ.), αλλά και της ενίσχυσης της Frondex, που αντί να βοηθήσουν στην λύση, επιδείνωσαν την κατάσταση. Είναι ο ρόλος των κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών και προσφύγων, που θα πρέπει να παταχθούν, αλλά και ο ρόλος ορισμένων ΜΚΟ, που είναι ύποπτος. Αν δεν αντιμετωπιστούν αυτές οι αιτίες, το πρόβλημα όχι μόνο δεν θα λυθεί, αλλά στην πορεία θα οξυνθεί. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από τις βόμβες και την καταστροφή για να βρουν μια καλύτερη ζωή και οι περισσότεροι από αυτούς, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να περάσουν από εδώ και να φτάσουν στα δικά τους πρόσωπα, που είναι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γι αυτό επιμένουμε, ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει απευθείας, με την είσοδό τους στην Ελλάδα, να τους δίνονται τα ανάλογα έγγραφα για να πηγαίνουν στις χώρες που είναι ο προορισμός τους.
Συνοψίζοντας να ξεκαθαρίσω –επειδή ακούστηκε ότι ο Δήμος παραχωρεί χώρους στους μετανάστες- ότι ο Δήμος δεν παραχωρεί κανένα χώρο. Εμείς ως Δήμος, όπως και πολλοί δημότες, στεκόμαστε με ανθρωπιά κοντά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν συμφωνούμε με την καταστολή και τη βίαιη εκκένωση. Εξάλλου και παλιότερα είχαν γίνει διάφορες «επιχειρήσεις σκούπα», αλλά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες επανήλθαν στο χώρο του λιμανιού. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρέπει να εξασφαλίσει χώρους για προσωρινή παραμονή τους, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φαγητό και να τους εφοδιάσει άμεσα με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε μα μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ