Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Το φοιτητικό «σαφάρι» για την εύρεση στέγης ξεκίνησε - Τα βασικά στάνταρ

Πάτρα: Το φοιτητικό «σαφάρι» για την εύρεση στέγης ξεκίνησε - Τα βασικά στάνταρ Μπορεί οι βάσεις των Πανελλήνιων Εξετάσεων να ανακοινώνονται επίσημα αύριο, όμως το «σαφάρι» των πρωτοετών φοιτητών γυρίζοντας τους δρόμους της Πάτρας μαζί με τους γονείς τους για να βρουν την κατάλληλη φοιτητική στέγη, έχει ήδη ξεκινήσει.
Αν ρίξουμε μία ματιά στο κέντρο της πόλης θα το διαπιστώσουμε, ενώ η αναζήτηση φοιτητικής στέγης θα κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Τα βασικά στάνταρ πάνω στο ζήτημα αυτό δεν έχουν αλλάξει σε πολλά πράγματα συγκριτικά με πέρυσι. Την μεγαλύτερη ζήτηση και φέτος αναμένεται να εμφανίσει το κέντρο της Πάτρας, με τους περισσότερους φοιτητές να θέλουν να βρουν μία στέγη, κοντά στην καρδιά και στην ζωή της πόλης.
Ψάχνουν έτσι διαμερίσματα σε μία ακτίνα που εκτείνεται από την περιοχή της Αγίας Σοφίας έως την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, με κύρια προτίμηση στο κομμάτι από την Καρόλου έως την Σαχτούρη.
Όμως διαμερίσματα ξενοίκιαστα σε αυτό την ακτίνα δεν υπάρχουν και πολλά, με τους περισσότερους να στρέφονται στο κομμάτι της Αγίας Σοφίας -  Κωνσταντινουπόλεως ή και στους παρέπλευρους δρόμους των Υψηλών Αλωνίων – Τριών Ναυάρχων – Σκαγιοπουλείου.
Έτσι, για ακόμα μία χρονιά τα διαμερίσματα έξω από το κέντρο της Πάτρας, σε περιοχές που πριν από την περίοδο της οικονομικής κρίσης είχαν εμφανίσει οικοδομική έξαρση, όπως το Ψαροφάι και το Μπεγουλάκι, δεν θα έχουν τόση πέραση.
Οι φοιτητές στα ΑΤΕΙ έχουν μειωθεί και κατά συνέπεια έχει μειωθεί και η ζήτηση, ενώ οι περισσότεροι προτιμούν την ζωή στο κέντρο, αφήνοντας στην άκρη τα προάστια ακόμα και όταν μιλάμε για περιοχές που κατά παράδοση ήταν «βολικές» στους σπουδαστές, όπως η Ανθούπολη για παράδειγμα.

Οι τιμές των ενοικίων - Πού θα κυμανθούν

Στο ίδιο επίπεδο πρόκειται να είναι περίπου και οι τιμές των ενοικίων. Για μία καλή γκαρσονιέρα στο κέντρο της Πάτρας το ύψος του ενοικίου θα κυμανθεί στα 220 με 240 ευρώ, ενώ σε άλλες περιοχές πιο έξω από το κέντρο της πόλης πέφτει στο 180 με 200.
Οι γκαρσονιέρες αποτελούν την πρώτη επιλογή των φοιτητών, αφού οι περισσότεροι προτιμούν να μείνουν μόνοι, παρά να έχουν συγκάτοικο. Έτσι, μπροστά στην αναζήτηση μιας ακόμα πιο συμφέρουσας λύσης θα υπάρξουν περιπτώσεις παλιότερων γκαρσονιερών, οι τιμές των οποίων θα κυμανθούν στα 130 με 150 ευρώ.
Τα δυάρια πάντως στην Πάτρα ο φοιτητής μπορεί να τα βρει σε μία τιμή που ξεκινάει από 220 ευρώ και φτάνει τα 320, ανάλογα με την παλαιότητα των διαμερισμάτων και των κτιρίων όπου βρίσκονται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ