Type Here to Get Search Results !

Διήμερη κατασκήνωση στην Πάτρα αφιερωμένη στην ΟΚΝΕ στις 16 - 18 Ιούνη

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν διήμερη κατασκήνωση, συνεχίζοντας έτσι την πλούσια δραστηριότητα όλης της χρονιάς. Το ραντεβού για φέτος είναι στην Πάτρα, στην πλαζ της Αγυιάς, όπου και θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση. Θέμα των εκδηλώσεων: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας!». Η Πάτρα δεν επιλέχτηκε τυχαία, ήταν η πόλη στην οποία η ΟΚΝΕ είχε πλούσια δράση τη δεκαετία του ’30 και του ’40.
Το διήμερο είναι μια ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους, να εμπνευστούν από τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να έρθουν σε επαφή με πλευρές της ηρωικής ζωής και πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών που βρέθηκαν στο πλευρό του στην εκατοντάχρονη πορεία ζωής και δράσης του.
Οι Μαθητικές Οργανώσεις έχουν βάλει στόχο να διακινήσουν πλατιά τον «Οδηγητή» του Ιούνη, να φτάσει παντού το αφιέρωμα για την ΟΚΝΕ. Επιδιώκουν να γίνει γνωστή η ηρωική πορεία της ΟΚΝΕ με αφορμή το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από το έτος ίδρυσής της.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 16 Ιούνη
  • 19.00 θεατρικά δρώμενα από τις Μαθητικές Οργανώσεις Πάτρας και Ηλείας. Η Μαθητική Οργάνωση της Πάτρας θα παρουσιάσει αφιέρωμα βασισμένο στο έργο «Πώς δενότανε τ’ ατσάλι». Η Μαθητική Οργάνωση της Ηλείας θα παρουσιάσει «Το survivor του μαθητή», ένα σατιρικό δρώμενο για την καθημερινότητα του σημερινού μαθητή και της ζωής του.
  • 21.00 Η βραδιά θα «κλείσει» με πολύ τραγούδι από μαθητικά συγκροτήματα και karaoke battle.
Το Σάββατο 17 Ιούνη
  • 10.00 θα πραγματοποιηθεί παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.
  • 17.30 ιστορικός περίπατος στην πόλη της Πάτρας, ο οποίος θα καταλήξει στα Ψηλά Αλώνια. Από τη δραστηριότητα θα αναδειχθεί η ιστορία της πόλης τις δεκαετίες δράσης της ΟΚΝΕ, μεγάλες προσωπικότητες αγωνιστών που έδρασαν στην περιοχή.
  • 21.00 συναυλία.
Κυριακή 18 Ιούνη
  • Βράβευση των νικητών των αθλητικών δραστηριοτήτων.
  • Αναχώρηση των Οργανώσεων.
Καθημερινά οι κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στην παραλία της πλαζ, να συμμετέχουν στα τουρνουά beach soccer, beach volley και ping pong που θα διεξάγονται τις πρωινές ώρες το διάστημα 10.00- 14.00.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ