Type Here to Get Search Results !

Καρναβάλι 2016-Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν φτάσετε στην Πάτρα

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ...Είναι η μέρα για τα «τύμπανα της Ειρήνης» με τον μετρ του είδους Νίκο Τουλιάτο και την ομάδα του. Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τη  συμμετοχή 106 μουσικών, χορευτών και τραγουδιστών  από 6 χώρες.
Καρναβαλικό εργαστήρι 

Όλα ξεκινούν μήνες πριν με ένα μολύβι και μια άσπρη κόλλα χαρτί.
Την τελευταία εβδομάδα θαρρείς και γίνεται πόλεμος μέσα στο καρναβαλικο εργαστήρι. Παντού αιωρείται φελιζόλ και υπάρχει διάχυτη μυρωδιά μπογιάς. Ο καρνάβαλος είναι ένα τεράστιο κομμάτι φελιζολ, που οι καλλιτέχνες του εργαστηρίου, το σκαλίζουν με μεράκι για να του δώσουν σάρκα και οστά. Κολλάνε επάνω του εφημερίδες, το βάφουν, σταθεροποιούν υφάσματα, φτερά, πανό και ο,τι χρειάζεται για να μεταμορφωθεί σε «πρόσωπο» των ημερών. 
Διάθεση και άνετα παπούτσια είναι όλα όσα χρειάζονται. 
Όλοι γίνονται μια παρέα. Νυχτερινές παρελάσεις, συμμετοχή σε σοκολατοπόλεμο (θέλοντας και μη) και η αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού.
Επωφεληθείτε από φίλο Πατρινό, για μια πρόσκληση στα φετινά Μπουρμπούλια. Ξεκίνησαν ως έθιμο το 1872 και μέχρι σήμερα διατηρεί το μυστήριο με καλυμμένες γυναίκες μέχρι τα άκρα τους, σε ένα παιχνίδι φλερτ με το άλλο φύλο. 

Τι άλλο θα δείτε στην Πάτρα 

Την εντυπωσιακή Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης. Στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες το μήκος της ανέρχεται στα 2.252 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει στα 2.883 μέτρα.

Ένας σφαιρικός θόλος με μία τεχνητή λίμνη εντυπωσιάζουν.
Είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη όχι μόνον ως αρχιτεκτόνημα αλλά και ως εκθεσιακός χώρος. Στην έκθεσή του παρουσιάζονται ευρήματα που προέρχονται από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή της και τη Δυτική Αχαΐα γενικότερα, και καλύπτουν όλο το φάσμα της αρχαιότητας από το 3000 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.

Το Δημοτικό Θέατρο «Απολλον», βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Α΄.
Χαρακτηρίζεται ως το εντυπωσιακότερο αρχιτεκτονικό στολίδι της Πάτρας ενώ είναι ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε το 1872, βάση των σχεδίων του Γερμανού Αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ και με την οικονομική συνεισφορά των εμπόρων της Πάτρας. Κλείστε εγκαίρως εισιτήρια. Ο Κώστας Καζάκος παρουσιάζει μία εξαιρετική εκδοχή του «Γαλιλαίου».

Μαυροδάφνη πάτρας, τι άλλο.
Σε έναν καταπράσινο λόφο, οχτώ χιλιόμετρα  απο το κέντρο της Πάτρας, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της οινοποιίας ACHAIA CLAUSS. Η τοποθεσία ξεχωρίζει ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Ιδρυτής της, ήταν ο Βαυαρός Γουστάβος Κλάους που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρία εξαγωγής σταφίδας. Σε μία από τις εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή που τον μάγεψε με το φυσικό της κάλλος. Ωραία κρασιά και νόστιμα τυριά σε ένα οινοποιείο που αξίζει και μόνο η ξενάγηση.  

Χαλάρωση στα Λουτρά - Χαμάμ Πατρών.
Χτίστηκαν κατά το 16ο αιώνα επί Ενετοκρατίας και διατηρήθηκαν αργότερα από τους Τούρκους για τους οποίους είχε ιδιαίτερη σημασία η συνήθεια των θερμών λουτρών. Τα χαμάμ λειτουργούν από τότε μέχρι και σήμερα και συγκαταλέγονται στα παλιότερα σωζόμενα, σε χρήση, τουρκικά θερμόλουτρα στην Ευρώπη.


Πηγή: Καρναβάλι 2016-Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν φτάσετε στην Πάτρα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/247044/karnavali-2016-ola-osa-hreiazetai-na-gnorizete-prin-ftasete-stin-patra#ixzz3y3KASOJZ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ