Type Here to Get Search Results !

Πώς και γιατί οι καταθέσεις των τραπεζικών λογαριασμών «μπαίνουν» σε… χύτρες ταχύτητας!

Το συζητάνε εδώ και μέρες μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων με ηλεκτρονικά είδη και συσκευών οικιακής χρήσης.
Τι είναι αυτό που συζητούν; Μπορεί τα περισσότερα από τα προϊόντα τους το φετινό καλοκαίρι λόγω της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης να μην έχουν μεγάλη ζήτηση, υπάρχει όμως ένα το οποίο έχει τόσο μεγάλη που κάνει εντύπωση,στους ιδιοκτήτες, αλλά στους εργαζόμενους των καταστημάτων.
Ποιο ήταν αυτό το είδος; Οι χύτρες ταχύτητας. Αρχικά η ζήτηση αυτή τους φάνηκε, σε ένα βαθμό φυσιολογική, καθώς το καλοκαίρι γίνονται αρκετοί γάμοι και το συγκεκριμένο είδος είναι ένα από τα προσφιλέστερα γαμήλια δώρα προς ένα νεόνυμφο ζευγάρι.
Η ζήτηση, όμως, που παρουσιάστηκε στη συνέχεια ήταν τόσο μεγάλη που ξεπέρασε αυτό το πλαίσιο, αφού σε κάποια μάλιστα καταστήματα εξαντλήθηκαν! 
Έτσι, σε συνδυασμό με διάφορες ιστορίες που έχουν ακουστεί στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, ταυτίζουν την μεγάλη αυτή ζήτηση των χυτρών ταχύτητας το φετινό καλοκαίρι, με τα capital controls, την έλλειψη ρευστότητας και τον φόβο που διακατέχει μεγάλο μέρος των Πατρινών για τις καταθέσεις τους.
Φόβος που πηγάζει μέσα από την αβέβαιη πολιτική αυτή κατάσταση, με την οικονομία να μην μπορεί να βρει μία σταθερά.

Δεν ανοίγουν με τίποτα και δεν δέχονται "κούρεμα"

Τι χρησιμεύουν μπροστά στο φόβο αυτό οι χύτρες ταχύτητες; Είναι γνωστό ότι οι χύτρες ταχύτητες όταν ασφαλίζονται δεν ανοίγουν με τίποτα.
Τις παίρνουν λοιπόν οι καταναλωτές, βάζουν εκεί μέσα τα χρήματα και τις αποταμιεύσεις τους που νωρίτερα έχουν σηκώσει από τις καταθέσεις τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούςκαι στη συνέχεια θάβουν ή κρύβουν τις χύτρες σε μέρη που θεωρούν ασφαλή.
Σε απόκρυφα μέρη του σπιτιού τους, σε μπουντρούμια, σε μπαούλα ή ακόμα και στους κήπους και τις αυλές τους. Πολλές παρόμοιες ιστορίες, άλλωστε, το φετινό καλοκαίρι, έχουν ακουστεί για γνωστούς Πατρινούς που θέλησαν να «σώσουν» τις καταθέσεις τους και τα χρήματα τους με κάποιον τέτοιο τρόπο.
Οι θαμμένες – κρυμμένες χύτρες ταχύτητας θυμίζουν βέβαια κάτι από τις ιστορίες που μας έλεγαν κάποτε οι μεγαλύτεροι για τους χαμένους θησαυρούς και τα κρυμμένα σεντούκια, την περίοδο της κατοχής και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Δυστυχώς όμως η ιστορία (και οι ιστορίες), όπως όλα δείχνουν είναι ένας κύκλος που επαναλαμβάνεται και επανέρχεται…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ