Type Here to Get Search Results !

1983: Αφιερωμένο εξαιρετικά στα «Παιδιά από την Πάτρα»

Χάραμα… 1983… Οβρυά…
Μία παρέα φοιτητών ανεβαίνει στην πίστα του νυχτερινού κέντρου "Xάραμα" και κερδίζει για ακόμα μία βραδιά τις εντυπώσεις.
Είναι τα «Παιδιά από την Πάτρα», η μπάντα τωνφοιτητών από την αχαϊκή πρωτεύουσα που έμελλε να γράψει για τα επόμενα περίπου 12 χρόνια, μία δική της ξεχωριστή σελίδα, στον χώρο του λαϊκού πενταγράμμου.
Η παρέα των φοιτητών, έχοντας εξαιρετικές γνώσεις σε ορισμένα μουσικά λαϊκά όργανα, συγκροτούν αυτή την μπάντα που λίγο καιρό μετά θα ηχογραφούσε το δικό της άλμπουμ, το «Αφιερωμένο Εξαιρετικά».
Ένα άλμπουμ που θα γινόταν «χρυσό», πουλώντας εκείνη την εποχή πάνω από 340.000 δίσκους, έχοντας τραγούδια που θα έμειναν διαχρονικά, όπως το «Δεν θέλω την συμπόνια κανενός» και τόσα ακόμα.
Τα παιδιά από την Πάτρα που όμως δεν ήταν από εδώ, όμως σπουδάζανε, στην αχαϊκή πρωτεύουσα, εμφανίζονταν από το 1979 στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα». Ήταν ο Λάμπρος Καρέλας  στο τραγούδι και στο ακορντεόν, ο Χρήστος Παπαδόπουλος στο μπουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος στο μπουζούκι, ενώ στο αρχικό σχήμα συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.
Από την Πάτρα ξεκίνησε η ιστορία της «χρυσής» αυτής πεντάδας του τραγουδιού,κάνοντας στη συνέχεια δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γνωρίζοντας την αποθέωση παντού.  
Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1995. Έμειναν μόνοι τους ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ασχολούμενοι και οι δύο με διαφορετικά πράγματα και κάνοντας κάποιες περιοδικές εμφανίσεις ως «Παιδιά από την Πάτρα». Η πεντάδα όμως του συγκροτήματος δεν υπάρχει, ενώ ο Παναγιώτης Μανωλάκος έχει φύγει πλέον από την ζωή.
Σίγουρα όμως τα τραγούδια τους, ειδικά αυτά της πρώτης πενταετίας, έχουν μείνει αξέχαστα και διαχρονικά. Το βίντεο που ακολουθεί είναι ιστορικό και προέρχεται από το «Χάραμα», από το αρχείο του «Patras photos Videos Πάτρα Εικόνα Ήχος Τέχνη», ενώ να σημειωθεί ότι στα κρουστά ήταν ο Νίκος Φορλίδας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ