Type Here to Get Search Results !

Στέλνει SOS o Δήμος στους φορείς για να συνεισφέρουν όλοι στην αντιμετώπιση της φτώχειας

Πάτρα: Στέλνει SOS o Δήμος στους φορείς για να συνεισφέρουν όλοι στην αντιμετώπιση της φτώχειας Αγώνα και μεγάλη προσπάθεια κάνουν στον Δήμο Πατρέων και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο «κύμα» φτώχειας που ήδη έχει απλωθεί πάνω από την τοπική κοινωνία της πόλης και πρόκειται να γίνει ακόμα πιο «μαύρο» το επόμενο διάστημα.
Αγώνα, χωρίς να υπάρχουν στην ουσία τα κατάλληλα μέσα, χωρίς να υπάρχουν χρήματα και χωρίς να έχει μέχρι ώρας την ανάλογη βοήθεια από τους υπόλοιπους φορείς της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την στιγμή που οι αιτήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια από οικογένειες και πολίτες της Πάτρας είναι χιλιάδες και που ο αριθμός των αντίστοιχων αιτήσεων για να γίνουν δικαιούχοι στην Τράπεζα Τροφίμων και την Δομή Συσσιτίων, αυξάνεται καθημερινά.
Τα μέλη της δημοτικής Αρχής εκεί στην Μαιζώνος, έχουν δώσει υπόσχεση στον εαυτό τους, θέτοντας την ως απαραίτητη προϋπόθεση στην ενασχόληση με τα κοινά, ότι δεν θα αφήσουν τον κόσμο να πεινάσει, έχοντας κάνει ένα σχετικό σχέδιο δράσης, πτυχές του οποίου έχουν μπει σε εφαρμογή.
Όμως η αλήθεια είναι αυτή: Από μόνος του ο Δήμος δεν μπορεί να περισώσει μία τέτοια κατάσταση ενός δράματος που το πιθανότερο είναι να γίνεται ολοένα και χειρότερο για δεκάδες οικογένειες της Πάτρας.
Χρειάζεται βοήθεια από φορείς και ιδιώτες. Γι' αυτό και μέσα στις επόμενες μέρες ο Κώστας Πελετίδης πρόκειται να απευθύνει έκκληση προς τους υπόλοιπους φορείς της πολιτείας, ακόμα και σε ιδιώτες που γνωρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει.
Προσπάθεια που, δυστυχώς, δεν θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη που ζητούν οι εταίροι και οι παράγοντες της αγοράς, αλλά με μία άλλη αντικειμενική αλήθεια: Την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ