Type Here to Get Search Results !

Πύρινες «βόμβες» τα ακαθάριστα οικόπεδα – Ενεργοποίηση των τοπικών διαμερισμάτων στην πρόληψη πυρκαγιών

Πάτρα:Πύρινες «βόμβες» τα ακαθάριστα οικόπεδα – Ενεργοποίηση των τοπικών διαμερισμάτων στην πρόληψη πυρκαγιών Σύσκεψη στο Ανατολικό διαμέρισμα
 
Την ενεργοποίηση των δημοτικών διαμερισματικών και τοπικών συμβούλων στην κατεύθυνση της πρόληψης πυρκαγιών ζητά η πυροσβεστική και στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ανατολικό διαμέρισμα παρουσία του Διοικητή του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας με τη συμμετοχή δημοτικών παραγόντων, εκπροσώπων συλλόγων και κατοίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ζητήθηκε από τους συμβούλους και προέδρους της περιοχής να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία στην πυρασφάλεια και στην πρόληψη πυρκαγιών ενώ επιδιώχθηκε περαιτέρω συντονισμός για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, όχι ως προς την πυρόσβεση, αλλά ως προς την διευκόλυνση του έργου της πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων φορέων, ειδικά σε έκτακτη ανάγκη, όπως η εκκένωση μιας περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό διαμερισματικοί και τοπικοί σύμβουλοι, σύλλογοι και κάτοικοι καλούνται ιδιαίτερα τις μέρες όπου υπάρχει  υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης. Ωστόσο ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη να καθαριστούν τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα , καθώς αποτελούν πραγματικές βόμβες για την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς και διαπιστώθηκε ότι αρκετά δεν έχουν ακόμα καθαριστεί από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διάνοιξης των αντιπυρικών δρόμων και του καθαρισμού δρόμων και πρανών από τη βλάστηση. Η Πυροσβεστική έχει καλέσει τους υπευθύνους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων της Πάτρας να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και η σύσκεψη στο Ανατολικό Διαμέρισμα ήταν η πρώτη σε αυτή την κατεύθυνση.
Μέχρι στιγμής  η αντιπυρική περίοδος , η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, εξελίσσεται με λίγα και μικρά συμβάντα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Ήδη ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας ενισχύθηκε με 6 άτομα, ενώ συντηρήθηκαν και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν τα 7 από τα 8 δασικό οχήματα πυρόσβεσης και μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο και το 8ο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ