Type Here to Get Search Results !

Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 27 και 28 Ιουνίου στην Πάτρα

Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 27 και 28 Ιουνίου στην Πάτρα Ξεχωρίζει η παράσταση παραδοσιακού Πατρινού κουκλοθέατρου ενώ πολλές είναι και οι παραστάσεις σχολείωνΠολλές είναι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για αυτό το σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου 2015 και το thebest.gr όπως κάθε εβδομάδα, σας ενημερώνει για τις παραστάσεις, συναυλίες και event που έχουν προγραμματιστεί και αξίζει να παρακολουθήσετε.
Ξεκινώντας με το Διεθνές Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 21.30 στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών στην άνω πόλη, ο Γεράσιμος Μουρελάτος αναβιώνει το παλαιό παραδοσιακό Πατρινό κουκλοθέατρο, παρουσιάζοντας το έργο «Το αφεντικό απ’ έξω», του κορυφαίου ανδρικελοπαίκτη Σ. Ασπιώτη.
Το έργο απευθύνεται σε μεγάλους και μικρούς και είναι μια κωμωδία όπου ένας ηλικιωμένος κύριος ζητά κάποιον “παλικαρά” για να φροντίζει το σπίτι του και την κόρη του. Ο Γεράσιμος Μουρελάτος είναι Πατρινός. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είναι και το thebest.gr.
Να θυμίσουμε πως οι τελευταίες παραστάσεις των «Ανήσυχων εν Πλω» και της παιδικής τους παράσταση με τίτλο «Για ένα Ψέμα κι ένα Δαχτυλίδι, τι κακό μπορεί να γίνει» σε κείμενο της Πηνελόπης Αλιβιζάτου θα δοθούν στις 29, 30/6 και την 1η Ιουλίου 2015 στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, στις 20.00.
Το Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος), παρουσιάζει τη συναυλία «Musical Night», με αξέχαστες μελωδίες από γνωστά έργα μιούζικαλ όπως το "Φάντασμα της όπερας".
Η συναυλία αποτελεί μία παραγωγή της Σχολής Ελεύθερων Μουσικών Σπουδών του Ωδείου, τάξης σύγχρονου τραγουδιού, της Χρύσας Πανταζοπούλου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 20.30 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών της Πολυφωνικής «Τόλης Νομικός».
Στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πατρών στην άνω πόλη έως και το Σάββατο 27 Ιουνίου θα λειτουργεί η ετήσια έκθεση ενηλίκων του Εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, στην οποία μετέχουν 60 δημιουργοί με κοντά 200 έργα τους
Στον αύλειο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας συνεχίζεται το σαββατοκύριακο και ολοκληρώνεται την Δευτέρα το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού, με ώρα έναρξης στις 19.30 το απόγευμα.
Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην Πάτρα το Σάββατο στις 20.00 θα δοθεί η συναυλία των μαθητών της σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής της Μητρόπολης «Ο Απόστολος Ανδρέας».
Το Σάββατο στις νέες εργατικές κατοικίες της Λεύκας πραγματοποιείται το 2οαυτο-οργανωμένο Φεστιβάλ στις 19.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικό πρόγραμμα, κουκλοθέατρο και την θεατρική παράσταση –διασκευή του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Μαγικά Μαξιλάρια».
Στην Αγορά Αργύρη στην Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη, την Κυριακή στις 18.00 θα λάβει χώρα η συναυλία των σπουδαστών του Πρωτότυπου Ωδείου με μελωδίες που έχουμε αγαπήσει όλοι, από Mπετόβεν και Σοπέν μέχρι Μισέλ Λεγκράν, Πιατσόλα και Beatles.
Στο Πολύεδρο της Πάτρας παρουσιάζεται μία σημαντική έκθεση του εικαστικού δημιουργού και τέως Πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών, Δημοσθένη Κοκκινίδη. Η έκθεση αποτελεί ένα ζωγραφικό δοκίμιο με 100 έργα εμπνευσμένα από την Ομήρου Οδύσσεια.
Ένα διήμερο με ποίηση, χορό, θέατρο και καραγκιόζη διοργανώνει το Γυμνάσιο των Βραχναιίκων στο αίθριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Βραχναιίκων το σαββατοκύριακο στις 20.30. Την Κυριακή οι μαθητές του γυμνασίου της περιοχής θα παρουσιάσουν το έργο του Θ. Ουάιλντερ «Η Προξενήτρα».
Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Παραλίας θα παρουσιάσει το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 στις 9 το βράδυ, στις Εργατικές κατοικίες Λεύκας –Πολιτιστικός σύλλογος «Άγιοι Θεόδωροι» την αγαπημένη Αριστοφανική κωμωδία «Θεσμοφοριάζουσες».
Η θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Πάτρας μετά το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης όπου πρωτοπαρουσίασε την αρχαία τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης" τον περασμένο Απρίλιο, την ανεβάζει τώρα, στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, το Σάββατο στις 21.00 το βράδυ.
Η θεατρική ομάδα του 7ου λυκείου της Πάτρας θα παρουσιάσει στο χώρο του σχολείου, την θεατρική παράσταση «Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν, το Σάββατο στις 20.30.
Να μην παραλείψουμε αν και είναι την Δευτέρα 29/6, την μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Γιάννη Κότσιρα στις 21.30 στον χώρο του Φάρου, κάτω από το ναό του Αγίου Ανδρέου.
Επίσης στο «Νisi Cocktail bar» στην Παραλία Πατρών (στην παλαιά εθνική Πατρών Πύργου) στις 8 το βράδυ της Κυριακής και μετά θα παίξουν ο γνωστός dj και μουσικός παραγωγός Μanolaco και ο John Basklavanis, οι οποίοι εκπροσωπούν την ηλεκτρονική μουσική σκηνή.
Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ